Anasayfa , Avrupa , Almanya bir devrimciyi daha tutukladı

Almanya bir devrimciyi daha tutukladı

turkiye-nin-kirmizi-listesinde-yer-alan-dhkp-c-li-musa-asoglu3 Aralık günü Almanya`da gözaltına alınan devrimci Musa Aşoğlu için Avrupa Halk Cephesi  bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada;

“3 Aralık günü, Almanya Federal Savcılığı’nın internet sitesinden bir bilgi paylaşıldı. ABD emperyalizminin; başına 3 milyon dolar ödül koydurarak hakkında kırmızı bültenlerde 1. sırada arandığı söylenen Musa Aşoğlu’nun Almanya’da gözaltına alındığı söylendi. Şu anda tam olarak nerede olduğu bilinmemekte ve sağlığından şüphe etmekteyiz.

Musa Aşoğlu, yıllarını hapishanede geçirmiş, Avrupa’da yargılandığı davalardan beraat etmiş bir devrimcidir. Emperyalizme ve faşizme biat etmediği ve sosyalizmin onurunu savunduğu için başına 3 milyon dolar ödül konarak kırmızı bültenle arandığı söylenmiş, defalarca kez gazetelerden afişe edilmiştir.

 

Devrimciler, bütün yaralarını sarmakta ustalaşmıştır. Şehit veya tutsak düşen her devrimcinin yerini onurlu halk çocukları doldurur. Mücadele sekteye uğramaz ve halk kendi kurtuluş yolunu düzler. Bu yüzden düşmanlarımız sevinmesin, dostlarımız üzülmesin!

Musa AŞOĞLU’nu gözaltına alan Alman Devleti’ne ise şunu sormak isteriz:

Dünya halklarının baş düşmanı ABD ve Türkiye faşizmiyle işbirliği yapacak mısınız?

Komplolarla, 3 kuruşa satın aldığınız itirafçılarla devrimcileri tutuklamaya devam edecek misiniz?

Suç ortaklığı yapacaksanız, bunun bedelini göğüslemeye hazır mısınız?

Unutulmamalıdır ki Türkiyeli devrimciler sahipsiz değildir! Musa Aşoğlu sahipsiz değildir! Saçının teline zarar gelecek olursa, onun değişik ülkelerdeki yoldaşlarının öfkesinden korkun! Dünya devrimcilerinin enternasyonalist sahiplenmesinden korkun! Hitler faşizminin açtığı yaraları hala kanayan Avrupa halklarından korkun!

Musa AŞOĞLU’nu Derhal Sağ ve Sağlıklı Olarak Serbest Bırakın! ” denildi.