Home , Avrupa , Alman istihbaratı Kobanê`nin inşasına engel oluyor !

Alman istihbaratı Kobanê`nin inşasına engel oluyor !

etha-20150122-kobane-son-05_extDUİSBURG- Faşist DAİŞ çetelerinin saldırıları nedeniyle büyük bir yıkıma maruz kalan Kobanê’nin yeniden inşaası için yapılan çalışmalar alman polisini de rahatsız etti. Uluslararası bir organizasyonla Kobanê’de yapılması planlanan sağlık merkezi çalışmalarına katılmak isteyen Young Struggle üyesi bir genç havaalanında uçaktan indirilerek gözaltına alındı.

Uluslararası Devrimci Parti ve Örgütlerin Koordinasyonu’nun (İCOR) organizasyonuyla Kobanê’de yapılması planlanan sağlık merkezi çalışmalarına katılmak isteyen bir Young Struggle üyesi Almanya’da havaalanında gözaltına alındı.

ICOR çalışmaları kapsamında Almanya’nın Duisburg kentinden Kobanê’ye doğru yola çıkmaya hazırlanan Young Struggle’ın üyesi Sofie K., havaalanında uçaktan indirilerek gözaltına alındı. Alman istihbaratı tarafından kimlik ve pasaportuna el konulan Sofie K. psikolojik işkenceye maruz kaldı. Polislerin Sofie K,’yi „sende savaşa mı katılacaksın“ diyerek sorguladığı öğrenilirken, genç kadının saatlerce sorguya maruz kaldığı bildirildi.

Polislerin, Sofie K.’ye Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen Alman savaşçı Ivana Hoffman’ın resminin gösterildiği ve „Seninde sonun böyle olacak, sende mi gömülmek istiyorsun“ şeklinde ifadeler kullanıldığı öğrenildi.

ALMAN DEVLETİ IŞİD’E KARŞI MI?

Üyeleri Sofie K.’nin gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yapan Young Struggle, „Avrupalı devletler ve ABD, IŞİD’e karşı sözde savaşım verirken diğer yandan Kobanê’de hastane inşası için yola çıkan gönüllüleri böylesi baskısı uygulamada bulunmaları gerçekleri bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır“ diye belirtti.

Alman istihbaratının Sofie K.’nin Duisburg’ta Young Sturggle çevresindeki gençlerin aileleri ve öğretmenleriyle görüşmeler yaptığına dikkat çekilen açıklamada, „Kobanê direnişinin kendi topraklarındaki destekleyici mücadelesini engelleme çabasındalar. Ezilenlerin direnişinin zafere ulaştığı bu günlerde, direnişe böylesi uzak topraklarda verilen destekler hiçbir şekilde engellenemez. Alman İstihbarat Örgütünün, Alman devletinin IŞİD’le savaşımı sözde desteklediği bir durumda, IŞİD’e karşı zaferler kazanılan Kobanê’ye yardım için giden bir Young Struggle üyesinin engellemesi kabul edilemez“ ifadeleri yer aldı.(Etha-Haber)