Home , Avrupa , İsviçre Yeni Kadın : “8 Mart`ta Alanlara”

İsviçre Yeni Kadın : “8 Mart`ta Alanlara”

İSVİÇRE|28.02.2019|İsviçre Yeni Kadın üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Zürih`te gerçekleşecek eylemde olacak.
Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu “FRAUEN Wir sind klasse! No war but classwar!” şiarıyla 8 Mart komitesinin örgütlediği eylemler 8 ve 9 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

İsviçre`de Yeni Kadın aktivistleri “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 14 Haziran Kadın Grevi ekseninde çalışmalarına devam ederken, grev öncesi geçmişten günümüze patriyarkaya ve kapitalizme direnen kadınların ruhuyla yeniden alanlarda olacak ve yeniden Genelde uyumlu olsak da bugün rahatsız edeceğiz” diyerek çalışmalarına devam ediyor.

“Çünkü, yüzlerce yıllık mücadele deneyimimizin öğrettiklerinden biliyoruz ki kadınlar durursa dünya da durur!”

İsviçre de çalışmalarına devam eden Yeni Kadın “Kadınların enternasyonal dayanışmasını yükseltmek için; baskıya, sömürüye, köleliğe, emperyalist savaşlara ve özellikle kadın kimliğimize dönük sindirme, yök etme ve teslim alma saldırılarına karşı cins bilincimizle haklarımıza ve hayatlarımıza sahip çıkıyoruz. Bu yüzden biz kadınlar, bu 8 Mart’ta da meydanlardan bir kez daha haykıracağız; susmuyoruz, itaat etmiyoruz, mücadele ediyoruz!” sözleri ile 8 Mart`a çağrı yaptı.