Home , Avrupa , Alman GDL Sendikası Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinden Çekildi

Alman GDL Sendikası Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinden Çekildi

ALMANYA |19.12.2016| Alman Makinistleri Sendikası GDL, Alman Demiryolları ile yaptığı toplu iş sözleşmelerinden çekildiğini duyurdu. Basın açıklaması yayınlayan GDL, 6 görüşme gerçekleştiğini ve işverenin işyasasının iyileştirilmesi anlamında tek bir kuralın dahi geçmemesi için önemli bir direnç geliştirdiğini belirtti. Açıklamada devamla, ‚bizimle 2 yıl gibi bir sürede deney yapılmak isteniyor, bu anlamsız bir durumdur ve demiryolu personelini oldukça güç duruma sokacaktır. Daha ödeme teklifin dahi iyileştirillmediğinden kaynaklı görüşmeleri erken bırakmak durumunda kalınmıştır ‚ denildi.

GDL Sendikası Başkanı Claus Weselsky, 6. sonuçsuz geçen görüşmelerin ardından; ‚Alman Demiryolları teklifinde sadece birdefalık ödeme konusunda bir adım atmıştır. 7 aylık bir süre için 375€ yerine, şimdilik 6 aylığına 550 € olacağı söyleniyor. Aksi halde 1 Mayıs 2017’den itibaren 31. Aralık 2018’e kadar % 1,5’luk bir teklifte ve bununla birlikte 27 aylık bütün bir dönemde kalınmaktadır. Hesaplandığında bu % 0,66’a denk düşmektedir‚ sözlerine yer verdi.

GDL Sendikası Başkanı Weselsky, işverenin, Sendika ile işyasası kapsamında işsözleşmeli kontratların iyileştirilmesi üzerine bir pazarlığa da henüz hazır olmadığını da belirtti.