Home , Haberler , Ali Yetgin için Taksim'de eylem

Ali Yetgin için Taksim'de eylem

İSTANBUL | 16 – 03 – 2010 | Gözaltında kaybedilmek istenen Ali Yetgin için bugün Taksim’de bir eylem yapıldı. 8 Mart’tan bu yana kendisinden haber alınamayan İşçi Köylü okuru Ali Yetgin için bugün saat 19.00’da Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen kitle sloganlarla İstiklal Caddesi’nde sloganlarla yürümeye başladı.

Yürüyüşte üzerinde Ali Yetgin’in fotoğrafının bulunduğu ve „Gözaltında kaybedilmek isteniyor“ yazan dövizler taşıyan kitle sık sık „Ali Yetgin yalnız değildir“, „Faşizme karşı omuz omuza“, „Anaların öfkesi katilleri boğacak“, „Yaşasın devrimci dayanışma“, „Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz“ sloganlarını attı. Yürüyüş başladıktan sonra üzerinde „Ali Yetgin gözaltında kaybedilmek isteniyor Sağ aldınız sağ istiyoruz“ yazılı resimli iki pankart ile Ali Yetgin’in resminin basılı olduğu bir başka pankart açıldı.

Galatasaray Lisesi’nin önüne gelindiğinde burada bir basın açıklaması yapıldı. Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

Ali Yetgin nerede?
Ali Yetgin’den 8 gündür haber alınamıyor. 8 Mart akşamı Gülsuyu’nda çalıştığı kafeden gece 11.00 sularında bir arkadaşı tarafından Yetmişevler Köprüsü’ne bırakılan Ali Yiğit hala kayıp. Hastanelere, karakollara ve hapishanelere sorduk; hepsi sözleşmişçesine aynı yanıtı verdi: Bizde yok…

Ali Yetgin nerede?
Gencecik bir insan İstanbul’un orta yerinde bir anda ortadan kayboluyor. Tüm girişimlerimize rağmen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve yetkili kurumlar Ali Yetgin’in bulunması için kılını bile kıpırdatmıyor. emniyet son olarak görüldüğü bölgede hiçbir araştırma yapmıyor. Mobese kayıtlarını incelemiyor, en ufak bir girişimde bulunmuyor. Derin bir sessizliğe gömülerek aynı sözleri tekrarlıyor: Bizde yok…

Endişeliyiz?
Kardeşimiz, arkadaşımız, yoldaşımız, dostumuz Ali Yetgin’in yaşamından endişe duyuyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bu ülkede insanlar sokak ortasında kurşunlanıyor. Kaçırılıyor, faili belli cinayetlere kurban ediliyor. Faşist çeteler, kontrgerilla birimlerinin ülkemizdeki sicili herkes tarafından biliniyor. Bin operasyon yapmakla övünenler binlerce yurtseveri, devrimci, demokrat insanı katletmiştir.

Endişeliyiz!
Ali Yetgin’in evi, kaçırılmadan bir gün önce „karakoldan arıyoruz, bir evrakı var“ denilerek aranıp karakola çağrılmıştır. Yine aynı gün akrabasının mahalledeki kahvehanesine gelerek Ali Yetgin’i aradıklarını söylemişlerdir. Yetgin’i bulmak için bir gün önce böylesine telaşa kapılan polis şimdi neden suskunluğa gömülmüştür? Ali Yetgin’in hukuki bir sorunu varsa aramaya neden devam etmemektedir?

Açıklamanın devamında, Tekel işçilerinin direnişine destek vermek için gittiği Ankara’da, polisin Biz seni İstanbul’dan tanıyoruz, görüşeceğiz diyerek Ali Yetgin’i tehdit ettiği belirtildi ve İstanbul’a dönüşünden kısa bir süre sonra kaçırıldığı vurgulanarak şöyle devam edildi:

Ali Yetgin polis tarafından kaçırılarak gözaltında kaybedilmek istenmektedir. Yoldaşımızı, dostumuzu, arkadaşımızı, kardeşimizi karanlığın bekçilerinden istiyoruz, alacağız da! Bizden onu sağ aldınız sağ istiyoruz.

Ali Yetgin’in akibetini öğrenene kadar kafanızı çevirdiğiniz her yerde bizi göreceksiniz! elimiz yakanızda olacak. Ali Yetgin’i istiyoruz! (Alınteri)