Anasayfa , Haberler , Ali İsmail’in katillerine yönelik eylemi HBDH üstlendi

Ali İsmail’in katillerine yönelik eylemi HBDH üstlendi

20

H. Merkezi: Gezi İsyanı’nda Eskişehir’deki eyleme katılan Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek katledildiği Sanayi Sokak’ta 7 Mayıs günü bombalı saldırı oldu; saldırıyı Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) üstlendi.

Korkmaz’ın dövülerek öldürüldüğü fırına önce el yapımı bomba bırakıldığı, ardından kurşun sıkıldığı öğrenilirken HBDH yaptığı açıklamada “Ali İsmail Korkmaz’ın katilleri İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’in Eskişehir İşyerleri 7.5.2016 tarihinde militanlarımız tarafından kurşunlanarak bombalanmıştır” dedi.

“AKP terör politikalarını sivil faşistlerle de uyguluyor”

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “AKP terör politikalarını sadece resmi faşist güçlerle değil sivil faşistlerle de uygulamaktadır. IŞİD ve benzeri faşist çeteler devlet tarafından kollanmakta ve korunmaktadır. Katiller faşist AKP’nin her tür desteği arkalarında olarak rahatlıkla halka karşı saldırılarını gerçekleştirmektedir. Gazeteciler mahkeme önlerinde, baro başkanları kent merkezlerinde polisin gözü önünde kiralık katillerin hedefi olmaktadır. Ali İsmail Korkmaz’ın Haziran Ayaklanması esnasında sivil faşistler ve polislerden oluşan bir çete tarafından katledilmesi faşist AKP’nin bu politikasının sonuçlarından biridir

Açıklama, “Artık bu çürüyen baskı, sömürü, katliam düzeninin sonu gelmiştir. HBDH katillerin ve işbirlikçilerinin ensesindedir. Nereye saklanırsanız saklanın nereye kaçarsanız kaçın gerçekleştirdiğiniz katliamların hesabını hepinizden tek tek soracağız” denilerek son buluyor.