Home , Haberler , Akademisyenler; “Özgürlük nöbetteyiz”

Akademisyenler; “Özgürlük nöbetteyiz”

Akademisyenler_Özgürlük_nöbetteyiz

H.Merkezi: “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy için “Özgürlük Nöbeti” başlattı.

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy’un serbest bırakılması için Metris ve Bakırköy cezaevlerinde „Özgürlük Nöbeti“ başlatan meslektaşları, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.
“Bizde aynı bildiriyi imzaladık, hepimiz suçluyuz”
Düzce Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, baskıların son noktasının akademisyenleri tutuklamak olduğunu belirtti. Esra Mungan’ın tek kişilik hücrede tutulmasına de tepki gösteren Akyüz, “Esra tecrit koşulları altında tek kişilik hücrede kalıyor. Ve biz buna karşı akademisyenler olarak hepimiz aynı bildiriyi imzaladık. Eğer suçsa hepimiz bu suça ortağız” dedi.
“Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar nöbetlere devam edeceğiz”
Akyüz, Metris ve Bakırköy Cezaevi’nin önünde her gün nöbette olacaklarını belirterek “Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar, gücümüz, enerjimiz yettiği kadar nöbetlere devam edeceğiz. Dışarıda kaldığımız sürece bu nöbetlere devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın bir an önce çıkarılmalarını istiyoruz” dedi.

“Süreç yasaların ötesinde ilerliyor”
Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü Doç. Dr. Buket Türkmen ise,”Süreç yasaların ötesinde ilerliyor. Biz arkadaşlarımızın tutuksuz yargılanmalarını istiyoruz. Hiçbirinin kaçma şüphesinin olduğunu düşünmüyorum. Bu bizler için bir pratik oldu. Arkadaşlarımız dışarı çıktığında da barış için mücadele etmeye devam edecekler. Hepimiz barış istiyoruz belki farklı yöntemlerle fakat netice itibari ile barışı istiyoruz. Silahlar patlayınca birbirimize kulaklarımızı tıkıyoruz fakat bunu yapmanın hiç birimize faydası yok. Birbirimizi dinleyip anlayalım, her şey o zaman hallolacak” dedi.

İfade özgürlükleri ihlal edilmiş durumda
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eren DenizZaten bu nöbeti ismini tam da bu yüzden özgürlük nöbeti koyduk. Giderek artan kişisel hak ve özgürlüklerin sınırlandığı ki bunların içinde ifade, düşünce ve basın özgürlüğü gibi bir dizi özgürlükler ile ihlal edilmiş durumda. Bu özgürlükleri kullanmaya kalkan kişiler, ya gözaltına ya da baskı altına alınıyorlar. Dolayısıyla tam da bu gerekçeyle ülkenin genel durumları göz önünde bulundurularak adını özgürlük nöbeti kurduk. Dolayısıyla sadece tecrit koşulları altında olan Esra Mungan ve diğer iki arkadaşımız Muzaffer ve Kıvanç için de bir an önce tutukluluk hallerine son verilmesini talep ediyoruz” dedi.