Home , Haberler , AGİF: GÖÇMENLERİN 129 a/b YASASI İLE KRIMINALIZE EDİLMESİNE HAYIR

AGİF: GÖÇMENLERİN 129 a/b YASASI İLE KRIMINALIZE EDİLMESİNE HAYIR

agif-logo-295x185Milyonlarca göçmen işçi ve emekçi on yıllardır Avrupa topraklarında yaşamlarını sürdürmektedir. Bu sayı günden güne artmakla birlikte toplumsal yaşamın gidişatında önemli değişiklikler meydana getirmektedir. Emek gücümüzden aldığımız bilinçle her renkten insanın dayanışma içerisinde yaşayamadığı bölgelerde, ırkçı dalgalar git gide büyümektedir.
    Bu göçmen kitleler arasında da politik mücadeleyi sürdüren, her türden eşitsizliğe karşı çıkan, göçmen hakları için mücadele eden dernek ve federasyonlar bulunmaktadır. Bulunduğu ülkelerde hak ve özgürlüklerden yana tavır takınan, katliamcı ve tecavüzcü IŞID çetelerine karşı insanlık mücadelesi veren kuvvetlerin yanında somut dayanışmaları ile bulunan bu federasyonlar, Alman devletinin; Türk devleti ve Saray cuntasının başı Erdoğan ile anlaşmaları sonucu hedef haline gelmiştir. Özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren federasyonlarımız Anti terör yasaları (129 a/b) kılıfında kriminalize edilmeye çalışılmaktadır. Kürdistan Demokratik Toplum Merkezi (Nav-Dem)’in 8, Avrupa Türkiyeli İşçiler Federasyonu ATİK’in 10 aktivisti dostumuz halen hapishanelerde tutuklu bulunmaktadır. 129 a/b yasası vesilesi ile göçmenlerin demokratik ve özgürlük mücadelesini engelleme girişimleri uzun süredir yürürlüktedir.
    Ancak bilinmeli ki biz devrimci demokrat güçler meşruiyetimizi haklılığımızdan alıyoruz. Dün nasılsa bugünde zenginin karşısında fakirin, ezenin karşısında ezilenin, patronun karşısında işçinin, erkek egemenliğin karşısında kadının, barbar çetelerin karşısında insanlığı savunanların yanında yer almaya devam edeceğiz. Tüm halklarımızı bu yasalara karşı yapacağımız eylemlere kulak verip, katılmaya davet ediyoruz.
129 a/b yasalarına karşı kampanyamızda taleplerimiz; 
– Bir yandan İŞİDe karşı mücadele ettiğini iddia eden  Alman devletinin İŞİD’i gerçek anlamda geri püskürten güçlere karşı kriminalize etme çalışması son bulmalı. PKK yasağı kalkmalı! Tutuklanan Kürt siyasetçiler, Nav-dem aktivistleri serbest bırakılmalı! Baskılar ve para cezalarından vaz geçilmeli!
– Kobane ve Rojava’nın özgürleştirme çalışmasına katılması bahanesiyle tutuklanan ATİK’li aktivistler serbest bırakılmalı! ATİK’e yönelik dava kapatılmalı!
– Federasyonumz AGİF’e karşı çeşitli bahanelerle başlatılan ev aramaları ve sindirme politikaları son bulmalı. Geçmişte yaşanan ajanlaştırma ve baskı girişimlerinden Alman devleti vaz geçmeli!
– Türk devletinin işkence, entrika ve antidemokratik uygulamaları sonucu açtığı davalardan dolayı Avrupa’da ilticacı olarak yaşayan devrimcilerin ve sosyalistlerin Avrupa devletleri tarafından aynı gerekçelerle tutuklanması ve Türkiye’ye teslim etme girişimleri son bulmalı. Almanya, Türk devletin insanlık dışı politikalarının devamcısı olmaktan vaz geçmeli. Siyasi çalışma yürüten göçmenlerin 129 a/b yasasıyla kriminalize edilmesi son bulmalı.
AGİF
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu