Anasayfa , Avrupa , ADGB; Göçmenlerin katledilmesini durduralım, Melilla’nın hesabını soralım!

ADGB; Göçmenlerin katledilmesini durduralım, Melilla’nın hesabını soralım!

HABER MERKEZİ|28.06.2022|ADGB (Avrupa Demokratik Güç Birliği) tarafından Melilla’da yaşanan mülteci katliamına ilişkin bir bildiri yayınlandı.

“Hemen her gün kapitalist – emperyalist merkez ülkelerin sınırlarından birinde göçmenlerin katledildiğini görüyoruz. Akdeniz’de batan tekneler, Polonya sınırında donarak ölenler, Ege’de kışın ortasında çırılçıplak soyulup nehre atılanlar, ABD Mexika sınırında dikenli tellerde parçalanan vucutlar…

Bu kapitalist vahşetin son örneği İspanya’nın Kuzey Afrika’daki sömürgesi Melilla sınırında yaşandı. Avrupa’nın (İspanya’nın) Afrika’daki iki kara sınırından biri olan Melilla’la (diğer sömürge Ceuta’dır), emperyalistlerin ve sömürgecilerin açlığa ve sefalete mahkum ettiği Afrika halkları için Avrupa’ya geçişin en yakın ve en tehlikeli sınırı. İspanya’ya üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen çoğu Faslı pek çok Afrikalı yıllardır Melilla’nın ve Ceuta’nın sınırlarında zulme ve katliama tabi kalıyorlar.

Son olarak 25 Haziran’da Fas’ın Barrio Chino sınır bölgesinden İspanya’nın Melilla sömürgesine geçmek isteyen iki bine yakın göçmen, Fas ve İspanya sınır görevlilerinin iki taraflı silahlı saldırısına maruz kaldılar.

Fas ve İspanya hükumetleri saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısnın 18 olduğunu iddia ederken, Fas İnsan Hakları Derneği (AMDH) ölü sayısının 37, yaralıların ise 150’ye yakın olduğunu duyurdu.

Göçün de göçmen katliamlarının da sorumlusu kapitalist sistemdir!

Eşitsizlik, baskı, sömürü, tahakküm ve doğanın talanına dayalı kapitalist-emperyalist sistem, milyarlarca insanı açlığa, yoksulluğa, kuraklığa, şiddete ve savaşa mahkum ediyor. Avrupa ve ABD’dekiler başta olmak üzere bir avuç zengin, dünya nüfusunun ezici çoğunluğunu göç etmek zorunda bırakan adaletsiz bir ekonomi politika sürdürüyor.

Savaşlardan, kuraklıktan, kıtlıktan, işsizlik ve açlıktan kurtulmak için umut yolculuğuna çıkan göçmenler ölümü göze alarak denizleri, çölleri, nehirleri, dikenli telleri aşamaya çalışıyorlar. Bunları aşabildiklerinde ise karşılarında emperyalist – kapitalist merkezlerin sınır polislerini, AB’nin Frontex’ini buluyorlar.

İnsanları göç etmek zorunda bırakan bu sistem, göç edenleri ise sınırlarda katlediyor! Tıpkı Melilla’da, Polonya’da, Yunanistan’da, Hırvatistan’da, İtalya’da, ABD’de olduğu gibi!

Dünya tarihinin en kitlesel göç dalgasının yaşandığı günümüzde (100 Milyon insanın göçmen durumunda olduğu biliniyor), göçün sebeplerini ortadan kaldırmadan göçmenliği yasaklamak, kriminalize etmek yeni göçmen katliamları anlamına gelecektir!

Göçmenlik, mültecilik, sığınmacılık insan hakkıdır!

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde de belirtildiği gibi; göçmenlerin, mültecilerin ve sığınmacıların hakları, bu kişilerin başka bir ülkeye nasıl ve neden gittiği fark etmeksizin uluslararası hukuk tarafından korunmaktadır.

Büyük mücadelelerle kaznılan bu haklarımızı, emperyalist, kapitalist, sömürgeci devletlerin kural tanımazlığına, saldırganlığına izin vermeyelim. Enernasyonalist mücadeleyle katliamcılardan hesap soralım!

 

Göçmenlik insan hakkıdır, hiç bir insan illegal değildir!

İnsanlara değil, silahlara ve sermayeye sınır koyalım!

Kahrolsun kapitalizm, emperyalizm ve sömürgecilik!

Yaşasın enternasyonalizm!

 

Avrupa Demokratik Güç Birliği – ADGB”