Home , Avrupa , Açlık Grevlerine Innsbruck’da Destek Eylemi!

Açlık Grevlerine Innsbruck’da Destek Eylemi!

INNSBRUCK |17.04.2017| Türkiye’nin 21 hapisanesinde, 15 Şubat’tan itibaren farklı tarihlerde başlayan ve 186 siyasi tutuklunun katıldığı açlık grevi 60. Gününe girdi. Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde, Avusturya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (eski adıyla FEYKOM) ATİGF, ADHF, PARTİZAN, DİDF ve Dersim doğa Derneği tarafından organize edilen  eylem başlatıldı.

Türkiye’nin 21 hapisanesinde, 186 siyasi tutuklunun başlattığı açlık grevi, 60. gününü  geride bırakmış bulunuyor. Açlık grevindekilerin sesini duyurmak için, Avrupa’nın farklı merkezlerinde de aynı tür eylemler yapılmaya başlandı. Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde, Avusturya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (eski adıyla FEYKOM), ATİGF (Avusturya İşçi Gençlik Federasyonu), ADHF’nin (Avusturya Demokratik Haklar Federasyonu), DİDF ( Demokratiki işçi Dernekleri fedarasyonu, PARTİZAN ve Dersim Doğa Derğenin ortak örgütlediği eylem şehrin işlek caddesinde Müzenin önünde Muzeumstrasse’de başlatıldı.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu’nun açlık grevlerine ilişkin hazırladığı gözlem raporuna göre, Türkiye’de açlık grevinin sürdürüldüğü hapisaneler şunlar: Tekirdağ, (T2, T3, T4 ve Kadın Cezaevi), Sincan, Tarsus, Bolu, Antalya, Kepsut, Düzce, Ceyhan, Menemen, Gebze, Silivri, Bayburt, Bandırma, Hatay, Kırıklar, Kandıra hapisaneleri. Bu hapisanelerdeki tutuklular, eylemlerini “süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi” şeklinde gerçekleştiriyorlar. Türkiye’de bu açlık grevleri, 15 Şubat’tan itibaren farklı tarihlerde başlamıştı. Eylemin ilk başladığı Şakran Cezaevi’ndeki tutuklular, tam 60. gündür açlık grevinde.

Avrupa’da ve Avusturya’da süren destek açlık grevleri ise, “dönüşümlü” bir temelde yapılıyor şimdilik. Aynı zamanda destek açlık grevinin katılımcılarından biri olan ATİGF’ten Osman Ezmen yaptığı açıklamada, “açlık grevi eylemimiz dönüşümlü olarak, Türkiye hapisanesindeki eylemler sonuçlanana kadar devam edecektir”, dedi. Ezmen, önceki gün Belçika’nın başkenti Brüksel’de çok daha geniş kapsamlı bir “destek açlık grevi”nin başlatıldığını da sözlerine ekledi ve bu destek eylemlerinin hem Avusturya’nın hem de Avrupa’nın farklı kentlerine yayılacağını belirtti.