Home , Avrupa , Savaşçılar Ölür ama Kavga Asla!

Savaşçılar Ölür ama Kavga Asla!

157756INNSBRUCK |13-01-2013 | Fransa’da katledilen 3 Kürt özgürlük mücadelecisi kadın için Cumartesi günü Paris’te büyük bir miting yapılırken Innsbruck bölgesinde de ATİGF, ADHK ve YEK-KOM’un katılımı ile bir protesto düzenlendi. Saat 14:00’da başlayan eylemde öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Sönmez’in fotoğrafları açılırken aynı zamanda konuşmalar başladı.

YEK-KOM adına yapılan konuşmada; böyle bir süreç içerisinden geçilirken yapılan bu saldırının aslında sağlanan tüm gelişmeleri sekteye uğratmaya çalışmak olduğunun, bundan kaynaklı mücadelenin durmayacağının altı çizilirken özelde Sakine Cansız olmak üzere Fidan Doğan ve Leyla Sönmez’in kısa bir şekilde mücadele yaşamları anlatıldı.

Devamında okunan TKP/ML-YDK açıklamasında 1981’de Katip Saltan ve 1982’de Nubar Yıldırım’ın Avrupa’da faşist Türk devleti tarafından katledilmesine dikkat çekilerek gerçekleşen bu katliamın Türkiye coğrafyasında hüküm süren faşist devletin, onun hükümetinin ve onların efendisi emperyalistlerden bağımısz olmadığının altı çizildi. Bakan Hüseyin Çelik’in açıklamasının aslında TC devletinin suçu işlediğine dair bariz bir delil olduğunu söylenen açıklamada, „demokrasi“, „barış“, „açılım“ gibi devlet tarafından söylenenlerin yalan olduğu ve Kürt ulusunun artık bu yalanlara inanacak halinin kalmadığı ve er geç kendisinin özgürlüğünü sağlayacak Halk İktidarı’nın kurulacağı vurgusu yapıldı.

En son okunan MKP MK-SB’si adına yapılan açıklamada da hiçbir manüplasyon ve çarpıtmanın bu suikastların arkasında TC devleti ve onun emperyalist efendilerinin olduğu gerçeğini saklayamayacağı vurgulanırken, görüşme masasında bile „teröristler“ diyen devletin niyetinin tam anlamıyla açığa çıktığı söylendi. Açıklamada Hrant Dink’in katledilmesi sırasında kullanılan ve Ermeni azınlığı sahiplenmeye yönelik „Hepimiz Ermeniyiz“ sloganı hatırlatılarak, bugün herkesin „Hepimiz Kürt’üz“ diye sokağa çıkmasının zamanı geldiği söylendi.

„Şehit Na mırın“, „Jin Jiyan Nabe“ sloganları ile biten açıklamadan sonra kalabalık dağılmadan bildirilerini dağıttı. Yaklaşık 2 saat süren eylem, eylem inisiyatifi tarafından „Tekrardan buluşmak üzere bugün için bitiriyoruz“ açıklaması ile sona erdi.