Home , Dünya , Açlık grevindeki Filistinli tutsak hastaneye kaldırıldı
Açlık grevindeki Filistinli tutsak hastaneye kaldırıldı
Açlık grevindeki Filistinli tutsak hastaneye kaldırıldı

Açlık grevindeki Filistinli tutsak hastaneye kaldırıldı

İsrail’deki bir hapishanede açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Muhammed Allan’ın, zorla gıda verilme operasyonu için yoğun bakıma alındığı belirtildi.

Açlık grevindeki Filistinli tutsak hastaneye kaldırıldı

Açlık grevindeki Filistinli tutsak hastaneye kaldırıldı

İsrail’deki bir hapishanede açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Muhammed Allan, hastaneye kaldırıldı. İsrail radyosunun haberine göre Allan, Beer Şeva (Bir’us-Seba) şehrindeki Soroka Üniversitesi Tıp Merkezi’nden bu sabah Aşkelon şehrindeki Barziali Hastanesine transfer edilerek yoğun bakıma alındı. İsrail medyasında dün Barzilai Hastanesi’nin zorla besleme uygulamasını kabul ettiğine dair haberler yer almıştı.

İdari tutukluluğuna protesto

Nablus kentinde yaşayan avukat Muhammed Allan (30), 16 Kasım 2014’te tutuklanmış, geçen temmuzda „idari tutukluluğunu“ protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu.

İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz’da Filistinli tutuklu ve mahkumların „zorla beslenmesine“ imkan tanıyacak yasa tasarısını onaylamıştı.
56 gündür grevde
İsrail hapishanesinde 56 günden bu yana açlık grevi yapan „idari tutuklu“ Muhammed Allan için uygulanması gündemde olan yasa, Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri tarafından tepkiye karşılanıyor.
İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak „idari tutuklama“ adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi tutsaklar da Genel Sekreter Ahmed Saadat’ın ailesinin ve diğer tutsakların aile ziyaretleri üzerindeki genel yasağın kaldırılması, tutsakların başka hapishanelere nakil politikasına son verilmesi, Nafha Hapishanesi’nde başka koğuşlara dağıtılan El Fetih üyesi tutsakların tekrar koğuşlarına dönmeleri, gece yarısı baskınları ve aramalarının durdurulması talebiyle 12 Ağustos’ta açlık grevine başlayacak.