Anasayfa , Dünya , Boko Haram katliam yaptı

Boko Haram katliam yaptı

imagesAHM-09-01-2015- Radikal İslamcı Boko Haram örgütünün Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Baga kentinde gerçekleştirdiği son saldırılarda 2 binden fazla kişiyi öldürdüğü belirtildi

Nijerya’nın Boko Haram isimli örgütün Baga’da cumartesi günü uluslararası bir askeri üssü ele geçirerek, en az 2 bin kişiyi öldürdü ve tüm kasabayı ateşe verdi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Boko Haram örgütünün ele geçirdiği askeri üssün bulunduğu Baga kasabasında katliam yaptığı iddia edildi. BBC tarafından verilen habere göre, stratejik olarak önemli bir konumda bulunan askeri üssün ele geçirilmesinden sonra Boko Haram binlerce evi ateşe verdi ve kasaba sakinlerini kurşuna dizdi. Kentin yöneticilerinden alınan bilgiye göre sokaklar cesetlerle dolu ve 2 bine yakın ölü olabilir. Boko Haram’ın ele geçirdiği uluslararası askeri üs 1998’de oluşturan Çad, Kamerun ve Nijerya ordusundan askerlerin bulunduğu Çokuluslu Ortak Askeri Güç (MNJTF) tarafından kullanılıyordu.

BBC’nin Nijerya yönetiminde üst düzey yetkili Musa Alhaji Bukar’a dayanarak verdiği bilgiye göre, Boko Haram Çarşamba günü tüm kenti ateşe verdi. Baga caddelerini kaplayan cesetlerin sayısının 2 bin civarında olmasından endişe duyulduğunu dile getiren Bukar, şehrin nüfusunun 10 bin kişi olduğunu ancak şu anda cesetlerden başka bir şey bulunmadığını söyledi.

Kentten kaçanların verdiği bilgiye göre, kimse ölülerini gömmeye vakit bulamadı ve cesetler caddelere terkedildi.

Boko Haram, Baga ve komşusu 16 kasabada kontrolü elinde bulunduruyor. Askeri üssün ele geçirilmesinden sonra askerin kenti terk etmesi ile katliama başlayan Boko Haram’ı şu an bölgede engelleyecek hiçbir güvenlik gücü bulunmuyor.

Katliamdan kaçabilen binlerce Nijeryalı Maiduguri kentine ve Çad’ın şehirlerine sığındı.

Çoğu Boko Haram tarafından ele geçirilen ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Borno eyaleti sınırları içerisindeki Baga kenti, Nijerya hükümetinin kontrolünde olan son birkaç kentten biriydi.