Anasayfa , Avrupa , AB’den Suriye’ye göstermelik yaptırım

AB’den Suriye’ye göstermelik yaptırım

BRÜKSEL | 06 – 05 – 2011 | Avrupa Birliği (AB) Suriye rejimine karşı gelecek hafta yaptırım yapacağını açıkladı. Yaptırımların Suriye hükümetinin sadece 13 çalışanını kapsaması ve cumhurbaşkanı Beşar Esad için geçerli olmaması ise, halka yapılan saldırıların desteklendiğini bir kez daha kanıtladı.

AB sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre gelecek hafta Suriye hükümetine çalışan 13 memurun hesapları dondurulacak ve seyahat yasağı getirilecek. Suriye hükümetini desteklediği gizlemek için çıkarılan yaptırım kararında Cumhurbaşkanı Esad’a ise dokunulmayacak. Bu gerçekler Suriye hükümetinin ve halka yapılan saldırıların desteklendiğini bir kez daha kanıtladı.

Alınan göstermelik karar hakkında 27 hükümet temsilcisi mutabakat sağladılar. Gelecek hafta başında kararın resmi olarak hükümetler tarafından imzalanması bekleniyor.

Suriye’de haftalardır süren protestolarda hükümetin uyguladığı şiddet sonucunda toplam 565 kişi öldürüldü. Halkların sözde ‘demokrasi’ bekçileri Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ülkeleri ise çıkarları gereği Suriye’ye desteklerini sürdürüyor ve böylelikle Libya’ya ‘kurtarıcı’ söylemleriyle gerçekleştirdikleri saldırının gerçek yüzününün ‘protestoculara’ yardım etmek olmadığını gözler önüne seriyorlar.

Cuma günü ülke genelinde yapılan gösterilerde asker yine çok sayıda insan öldürdü.