Home , Avrupa , ABDEM’den Akademisyenlere Destek

ABDEM’den Akademisyenlere Destek

BRÜKSEL |15-01-2016| Kürdistan’da katliamlarını sürdüren TC’nin politikalarını eleştiren ve ‚Bu suça ortak olmayacağız‘ diyen akademisyenlere bir destekte ABDEM’den geldi. Günlerdir Türk burjuva medyasının ve saraydan mafyasına tüm gerici kesimlerin hedefine konan akademisyenlerin geri adım atmamaları demokratik kamuoyunda olumlu tepki toplarken, Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi yayımladığı bir açıklama ile akademisyenlere destek verdi.

‚Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi bileşenleri Onurlu aydın ve akademisyenlerin yanındadır‘ denilen açıklamanın tümü ise şöyle:

 Türkiye Cumhuriyeti, geleneksel devlet aklı, Saray, Cumhurbaşkanı R.T.Erdoğan, AKP devleti tahammülsüzlükleriyle teamül sınırlarını aşmaktadır. Savaşa karşı barışı savunan, anaların göz yaşlarının akmamasını, kan akıtılmasının engellenmesi, çocukların ölümlerinin engellenmesine yönelik girişime bulunan, ülkemizin yüz akı olan, onurlu Aydın ve Akademisyenler tarafından bir deklarasyon yayınlamışlardır. Amaçları Kürt coğrafyasında yaşanan, savaş konsepti dayatmasının son bulması, Barış için yeniden çözüm masasına dönülmesine yönelik taleplerin yer aldığı demokratik ve hümanist taleplerin içeren bir bildirge ile kamuoyunu ve Türkiye Cumhuriyeti devletini uyarmaktı.
AKP devleti, Saray en basit demokratik talep konusunda tahammülsüzleşerek, teamül sınırlarını aşan davranışlarını sergilemekten kaçınmamıştır. Daha dün bir TV programına Amed (Diyarbakır dan) katılan Ayşe
öğretmenin, , “Diyarbakır’da süren çatışmalara Sessiz kalmayın. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın» söylemi karşısında panikleyen AKP devleti, geleneksel devlet aklı bütün mekanizmalarını hareket geçirerek saldırı ve linç kampanyası başlattılar.
Kürt coğrafyasında cenazelerini almak ve defin işlemlerini yapmak isteye aileler ve barışseverlere cenazelerini vermeyerek, ’suçlu‘ muamelesi yapan AKP devleti, DAİŞ gibi barbar, tecavüz çetelerinin saldırıları ve katliamları karşısında, suskunluklarını bozmakta zorlanmaktadırlar.
Ülkemizin Irak ve Suriye olmasını engellemeye yönelik, Onurlu Aydın ve akademisyenlerimizin demokratik ve hümanist tavrı karşısında, başta Saray, R.T.Erdoğan olmak üzere, AKP devleti, bakanları, geleneksel devlet aklı ve bunlarla işbirliği yapan mafya bozuntusu çetelerin saldırılarını, gayri ahlaki saldırılılar olarak algılıyor şiddetle
kınıyoruz.
Ülkemizin yüz akı, onuru, aydınlık yüzü, Aydın ve Akademisyenler karşı, Türkiye Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın, “aydın müsveddeleri, karanlık insanlar, mandacılar, siz aydın olamazsınız“ türünden saçmalıklarla saldırılarını da, şiddetle kınıyoruz.
Bizler, ABDEM Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi bileşenleri olarak, bu vb. saldırlar karşısında, başta onurlu aydınlarımız olmak üzere, Ayşe Çelik öğretmen ve cenazelerinin defin işlemlerinin yapılması için mücadele eden dostlarımızın yanındayız! Sonuna kadarda yanlarında olacağız! Uluslar arası kamuoyunu ve basın mensuplarının dikkatini çekerek, AKP devleti ve Sarayın gayri meşru, halklarımız arasında düşmanlık
yaratmak, savaş konsepti dayatmasıyla coğrafyamızı ve topraklarımızı kan gölüne dönüştüren faşist girişimleri karşısında duyarlı olmaya davet ediyoruz.

ABDEM Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi Bileşenleri
13 Ocak 2016