Home , Haberler , YENİ KADIN; Tüm Yasaklamalara Rağmen Kadınlar Feminist Gece Yürüyüşünde Buluşacak

YENİ KADIN; Tüm Yasaklamalara Rağmen Kadınlar Feminist Gece Yürüyüşünde Buluşacak

19 yıldır İstanbul İstiklal Caddesi’nde yapılan 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nü valilik,“Hak ve özgürlüklerin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesini“ gerekçe göstererek yasaklamış ve feminist gece yürüyüşü öncesi taksim ve çevresinde eylemlere izin verilmeyeceğini açıklamış. 8 Mart’ta metroların kadınlara bedava olduğu açıklamasını yapan İBB ise bu yasağı yürüyüş başlangıç yerine yakın çalışan metro güzergahlarını kapatarak valiliğin yasağını desteklemiştir.
Her gün kadına yönelik onlarca şiddet ve kadın katliamları yaşanırken sessiz kalan devlet, söz konusu kadına yönelik her türlü şiddete ve kadın kırımlarına karşı ve 8 Mart gibi kadının tarihsel köşe taşlarından olan bir günde yapılacak kitlesel gece yürüyüşünden korkmuştur.

Türkiye’de 19 yıldır patriarkaya karşı, güvenli bir şekilde gece sokaklarda da olabilecekleri mesajıyla yürüyen kadınlar, daha önceki yıllarda Korona salgın önlemleri gerekçe gösterilerek yasaklanmasına, müdahalelere ve saldırılara rağmen sokaklar bizim diyerek yürümüşlerdir.
„20.yılında da yürüyeceğiz.“ diyen kadınlar, yasaklara tepki göstererek bu 8 Mart’ta da İstanbul’da ve diğer şehirlerde „Gece yürüyüşlerinde buluşacağız, biz buradayız, bu şehir, sokaklar bizim!“ diyerek 20.yılında da yürüyüşe katılım çağrısı yaptılar.

Bizler de YENİ KADIN olarak 8 Mart eylemlerimizde sloganlarımızla İstanbul’da ve dünyanın her yerinde patriarkaya karşı sokaklarda eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren kadınların yanında olacağız ve birlikte güçlüyüz diye haykıracağız.

YAŞASIN TÜRKİYE-TÜRKİYE KÜRDİSTANI VE DÜNYA KADINLARININ DAYANIŞMASI !

YASASIN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ !

YENİ KADIN