Home , APP , Newroz Nürnberg’te Coşkulu Karşılandı

Newroz Nürnberg’te Coşkulu Karşılandı

NÜRNBERG | 21.03.2021 | Avrupa’nın birçok şehrinde olduğu gibi Nürnberg’de de Newroz coşkuyla kutlandı.

Kürt kurumlarının ortak örgütlediği etkinliğe, Nürnberg Demokratik Güçbirliği de katılım çağrısı yaparak etkinlikte yerini aldı.

Kürdistanlı ve Alman kurumlarının dışında Partizan, ATİF, Yeni Kadın, MLKP, SYKP, AGİF, SKB, DİDF, BİR-KAR gibi örgütlerde etkinliğe katılarak Newroz’u kutladılar. Aufsessplatz meydanında toplanan kitle başta Newroz şehitleri olmak üzere tüm devrim şehitleri için saygı duruşu yaptı.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti kınayan, hapishanelerdeki direnişi selamlayan ve HDP üzerindeki baskıları protesto eden konuşmaların sonunda kitle yürüyüşe geçti. Plärrer meydanına doğru ilerlerken Sosyalist Kadınlar Birliği’nin organizesi ve Yeni Kadın’ın desteğiyle bir eylem gerçekleştirildi. Kitle, İstanbul Sözleşmesi’ni iptal eden faşist Türk Devleti’ni protesto için Türk Konsolosluğu’nun önüne siyah çelenk bırakıp slogan atarak oradan ayrıldılar. Plärrer meydanında Avrupa Demokratik Güçbirliği’nin hazırladığı özel Newroz bildirisi Almanca okundu.

Zılgıtlar ve „Newroz Piroz Be“ sloganları eşliğinde Newroz ateşi tutuşturuldu. Kitlenin coşkuyla halaya başladığı kutlama atılan çeşitli sloganlar eşliğinde sona erdi.