Anasayfa , Avrupa , 8 Mart Hannover’de Yürüyüş ve Mitingle Selamlandı

8 Mart Hannover’de Yürüyüş ve Mitingle Selamlandı

HANNOVER | 09 – 03 – 2011 | ATİF Yeni Kadın, ADHK-Hannover, Mala Gel (Kürt Halkevi)’in de içinde olduğu bir çok kitle örgütü ve kadın örgütünün içerisinde bulunduğu komite 8 Mart vesilesiyle yürüyüş düzenledi. MLPD’nin de içerisinde yer aldığı komite tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı.

 

Farklı göçmen örgütlerinin de katılım sağladığı yürüyüş, Hannover’de ilk defa bu kadar kitle örgütünü ortaklaşa eylemi olma özelliğini taşıyor. Her örgütün kendi bayrak ve flamalarını taşıması, yürüyüşe ayrı bir renklilik katarken, yürüyüş boyunca her örgütün kendi bildirilerini seslice okumaları ise etrafta bulunan insanların dikkatini çekti.

Ayrıca, değişik ülkelerden gelen göçmen örgütlerin kendi ülkelerindeki sorunları yansıtan pankartlar taşıması, kadın örgütlerin siyasal ve sosyal sorunlara olan duyarlılıklarının da bir göstergesi olarak alanda yerlerini aldı.

Yaklaşık iki saat süren yürüyüş ve miting, günün önemi üzerine atılan slogan ve konuşmalarla, başından sonuna kadar çoşkulu bir şekilde devam etti.