Anasayfa , Avrupa , Brüksel’de Uluslar Arası Politik Tutsaklarla Dayanışma Mintingi

Brüksel’de Uluslar Arası Politik Tutsaklarla Dayanışma Mintingi

BRÜKSEL | 19 – 03 – 2011 | DEKÖP-A bileşenlerinden ATİK, AVEG-KON, ADHK 18 Mart 2011 Cuma günü, Brüksel Avrupa Birliği Komisyonu’nun bulunduğu Schuma Meydanı’nda, Uluslararası tutsaklarla dayanışmak için bir miting düzenlediler.“İzalasyon: işkence ve ölümdür! Bütün politik tutsaklara özgürlük!” pankartının açıldığı mitingde sık sık “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, Türkiye’deki Politik Tutsaklara Özgürlük”, “Kahrolsun Faşist Türk Rejimi” sloganları atıldı. ATİK, YDG, Yeni Kadın bayraklarının yanı sıra ADHK, AVEG-KON bayraklarının da taşındığı mitingde ayni zamanda bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada Türkiye cezaevlerindeki tecrit ve hak gasplarına değinilerek, Avrupa Birliğine bu konuda sorumlu davranma çağrısı yapıldı. Açıklamada sıralanan talepler şöyle:

*Türkiye cezaevlerindeki tecrite son verilmesini, tutsakların koşulsuz olarak birbirileriyle ve yakınlarıyla görüşmelerinin sağlanmasını,

*Cezaevlerinde her türlü fiziki ve psikolojik işkence ve baskıya son verilmesini,

*Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş olan tutsaklar üzerindeki özel tecrit uygulamasının kaldırılmasını,

*Hasta tutsakların derhal serbest bırakılmasını ve tedavi olanaklarına kavuşturulmasını,

*Çocukların ve yargılanmalarına yol açan anti-demokratik yasaların değiştirilmesi ve tutuklu çocukların serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

17:00’da başlayan ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı miting, bir hafta sonra toplanan imzaların Avrupa Birliği Cezaevleri Komisyonu’na teslim edileceği söylenerek bitirildi.