Anasayfa , APP , 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü, Neuchatel’de coşkuyla selamlandı

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü, Neuchatel’de coşkuyla selamlandı

İSVİÇRE |09.03.2021| 09 Mart Salı- İsviçre – Neuchatel/: 06 Mart’ta la chaux şehrinde sabah 8 Mart stantında yoğun bildiri dağıtımı ve caddelere 8 Mart sloganları yazılarak eylem startı verildi. Pazar günü saat 17.00’de Neuchatel ve la chaux de fonds şehrinde caddelere rengârenk yazılamalar yapıldı.

8 Mart yürüyüşü, 8 Mart Pazartesi günü, kitlenin Neuchatel garında toplanmasıyla başladı. Fiziksel mesafeye uygun olarak uzun kortej oluşturuldu Unia Sendikası’nın önünde günün anlam ve önemine ve Pazar günü İsviçre’de yapılan refaranduma dair konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda, İslamifobi ve cinsiyetçi, ayrımcı yasalar protesto edildi. Akabinde yürüyüşe geçen kortej, coşkulu sloganlar eşliğinde miting alanına ulaştı. Göçmen kadınların kendi dillerinden yazdıkları rengârenk dövizler alana kadınların rengârenk dünyalarını yansıtırken, müzik ise coşkuyu tetikliyordu. Yaklaşık 300 kişilik katılımın olduğu etkinlikte Yeni Kadın’ın Fransızca bildirileri dağıtıldı.

Eylemin sonuna gelindiğinde,”Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganlarıyla, 14 Haziran Kadın Grevi’nde tekrar buluşmak üzere etkinlik sona erdi.