Home , Avrupa , 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Hollanda’nın Rotterdam Şehrinde Kutlandı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Hollanda’nın Rotterdam Şehrinde Kutlandı

ROTTERDAM | 10 – 03 – 2010 | 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü; aralarında ATİK-Yeni Kadın, Veksav Kadın Komisyonu, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, İran 8 Mart Komitesi, Rode Morgen Kadınları, WVC (Dünya Kadın Konferansı-Hollanda) ve Rijnmond Alevi Kültür Merkezi Kadın Komisyonu’nun yer aldığı 8 Mart Komitesi’nin yapmış olduğu yürüyüş ve şölenle kutlandı.

7 Mart 2010 Pazar günü yapılan yürüyüşte, “Başka Bir Gelecek, Daha Güzel Bir Yaşam,  Kahrolsun Savaş, Kadınlar Ön Saflara!”, “Kadınlar Irkçılığa, Savaşa ve Krize Karşı Mücadelede!” pankarları taşındı.  ATİK-Yeni Kadın bayrakları, İLPS bayraklarının da taşındığı yürüyüşte sık sık “Yaşasın Enternasyonal Kadın Dayanışması!”, Irkçılığa/Faşizme Hayır!”, “Kadınlar Krize Karşı Enternasyonal Mücadeleye!”, “Yaşasın 8 Mart!” ve “8 Mart Mücadele Günüdür, 8 Mart Özgür Olmalı!” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Rijmond Alevi Kültür Merkezi’nde şölenle 8 mart kutlaması devam edildi. Kurumların konuşmaları yanı sıra halk oyunları, Rotterdam Rod korosu, İranlı müzisyenler ve genç bir arkadaşın türküleriyle yaklaşık 100 kadının katılımıyla saat 19:00’da kutlama sona erdi.