Anasayfa , Haberler , Leyla Zana için imza kampanyası

Leyla Zana için imza kampanyası

leylazanayemintoreniTÜRKİYE | 24 – 02 – 2009 | Leyla Zana’yı desteklemek amaçlı ve düşünce ifadesi hakkını savunmak için bir imza kampanyası başlatıldı. 15 yıllık bir hapishane süreci sonrasında 2004’te serbest bırakılan Leyla Zana, tekrar 10 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Dosya ise Yargıtay’a gönderildi. Zana, bu sefer mitinglerde yaptığı konuşmalar nedeniyle yargılanıyor.

1994 yılında Mecliste Diyarbakır Milletvekili olarak Türkçe başladığı yemini Kürtçe Ez vê sondê li ser navê gelê kurd û tirk dixwîm (Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği) sözleriyle bitiren Zana tutuklanarak 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Şimdi ise ‘Terrör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlarında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca seçme-seçilme hakkı ve diğer siyasi hakları elinde alındı.

Aralarında Temel Demirer, Eren Keskin, Ferhat Tunç ve Ragıp Zarakolu’nun bulunduğu bir grubun çağrısıyla başlatılan imza kampanyasına http://leyla-zana.blogspot.com/ adresinden katılım sağlanabiliyor.

ATİK de imza kampanyasına destek sunduğunu açıkladı.