Anasayfa , Avrupa , İngiltere'de ' Alevilik öğretisi' müfredeta girdi

İngiltere'de ' Alevilik öğretisi' müfredeta girdi

LONRA | 14 – 07 – 2011 | İngiltere’nin yaşayan Aleviler, yürüttükleri ortak çalışma sonucu Aleviliği bu ülkenin eğitim müfredatına aldırmayı başardı. Başkent Londra’nın Türk mahallerinden Enfield bölgesinde ‘Prince of Wales İlkokul’u, 2011-2012 eğitim müfredat programına Alevilik’i de (Alevism) aldı.

“ALEVİLİK ÖĞRETİSİ TEMEL İNSAN HAKKI”

Okul Müdür Yardımcısı Julien Clarke, konuyla ilgili olarak Alevi velilerle bir araya gelerek bir toplantı yaptı.

Toplantıda okulda çok sayıda Alevi öğrencinin eğitim görmekte olduğunu belirten Clarke, “Aileler ve Cemevi yetkilileri bize başvuruda bulunarak, İngiliz eğitim sistemi içerisinde var olan Din Bilgisi derslerinin içinde, diğer inançların yanı sıra kendi kültürlerini ve inançlarını görmeyi arzuladıklarını talep ettiler. Okul yönetimi olarak, temel insan hakkı olan bu talebi değerlendirdik ve öğrencilere bu konuda eğitim verilmesi gerektiğine karar verdik. Bu anlamda önümüzdeki eğitim yılından itibaren Hristiyanlık, Musevilik, Budizm, İslamiyet, Hinduizm, Sıgizm’in yanında Alevilik öğretisini de müfredatimıza aldık. Eylül ayı içerisinde okulun ana salonunda yapılacak olan kitlesel bir etkinlikle bunun duyurusunu da resmen yapacağız” diye konuştu.

ALEVİLİK ZORUNLU DERS

Almanya, Danimarka, Hollanda ve Avrupa’daki bazı okullarda seçmeli ders olarak öğretilen Alevilik, İngiltere’de ilk kez zorunlu din bilgisi dersleri arasında yer alacak.
Avrupa genelinde yaklaşık 1.5 milyon Alevi yaşıyor. İngiltere’de yaşayan Alevi sayısının ise 250 bin olduğu tahmin ediliyor. (Alpaslan DÜVEN-LONDRA – DHA)