Anasayfa , Bildiriler , HTİF: Rotterdam’da gerçekleşen polis şiddetini KINIYORUZ!

HTİF: Rotterdam’da gerçekleşen polis şiddetini KINIYORUZ!

 

Rotterdam’da gerçekleşen polis şiddetini KINIYORUZ!

 

‘Konut Protestosu’ platformu Amsterdam’dan sonra Rotterdam’da da ‘Konut halk için, Kar için değil’ sloganıyla kitlesel bir eylem gerçekleştirdi. 17 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen eylemde polis antifaşist bir grubu ablukaya aldı ve agresif bir şekilde saldırdı. ANTİFA’lerın bir binayı işgal edeceği bahanesiyle yürüyüşün ortasında saldırıya geçen polisin, elleri havada olan eylemcilere dahi yoğun şiddet uyguladı. Polisin bir tramvayı durdurup gözaltına aldığı eylemcileri tramvaya zorla bindirip karakola götürmek için yolcuların hepsini dışarıya çıkarması da yoğun tepki topladı.

Yaklaşık 8000 insanın katıldığı eylemde, eylemciler gözaltına alınanların serbest bırakılması için yol kesme eylemi gerçekleştirdi. Atılan sloganlar eşliğinde, gözaltına alınan anti-faşistlere sahip çıkan eylemcilere bu defa polis daha şiddetli şekilde saldırarak bir çok eylemciyi yaraladı. Bazı eylemciler, kırıkların olması sebebiyle hastaneye kaldırıldı ve yaklaşık 50 eylemci gözaltına alındı.

En temel haklardan biri olan barınma hakkı için eylem gerçekleştirenlere barbarca şiddet uygulayan Rotterdam polisini şiddetle kınıyoruz! Rotterdam belediye başkanı Aboutaleb bir an önce şiddete maruz kalan eylemcilerden özür dilemeli ve görevinden istifa etmelidir. Bu, belediye başkanının ilk saldırı emri değil ve son olacak gibi de gözükmüyor. Geçmişte de, 1 mayıs eylemi dahil, birçok kez polis şiddetinin emrini vermiştir Aboutaleb. Bu nedenle, barınma hakkı, konut sorunu ve artan yüksek ev kiralarına karşı gerçekleştiren bu eylemde bir belediye başkanı olarak yer alması gerekirken, polisin bu uyguladığı vahşi şiddetin emrini veren Aboutaleb’i de kınıyoruz!

Bizler HTİF olarak, dün olduğu gibi bügün de, halkın demokratik hak mücadelesinin safında olduğumuzu bildiriyoruz. Şiddete uğrayan yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gözaltına alınan anti-faşist ve diğer eylemci arkadaşların da derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz!

HOLLANDA TÜRKİYELİ İŞÇİLER FEDERASYONU

18 Ekim 2021