Home , Haberler , 5 gündür haber alınamayan Pınar Gültekin reddettiği erkek tarafından katledildi!

5 gündür haber alınamayan Pınar Gültekin reddettiği erkek tarafından katledildi!

5 gündür Muğla’da kayıp olduğu bildirilen Pınar Gültekin, birlikte olmayı reddettiği için Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından vahşice katledildi!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in cansız bedeni bulundu. 16 Temmuz’dan bu yana haber alınamayan Pınar Gültekin’in cansız bedeni Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulundu.

Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelinin kendisiyle birlikte olmayı reddeden Cemal Metin Avcı, jandarmada verdiği ifadede Gültekin’i öldürdüğünü itiraf etti. Gültekin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, cenazenin tanınmayacak halde olması nedeniyle ailesinden DNA örneği alındı.

Evrensel’in haberine göre Baba Sıdık Gültekin, DNA sonucunun uzun süreceğini ve 15 gün Muğla’da bekleyemeyeceğini belirterek, “Kızım burada okul okuyordu. Bir tane cani kızımı vahşice burada öldürdü. Ben burada kızımın cenazesini almaya gelmişim. Kızımın cenazesini sessiz sedasız almak istiyorum. Fakat savcı bey çıkıp bana acaba kızınız mı değil mi diye DNA testi istiyor. Ben böyle bir hükümet, devlet, Türkiye ve adalet istemiyorum. Bir baba 15 gün süre ile burada bekliyorsa ben Türk vatandaşı olmaktan nefret duyarım. Cenazemi bir an önce istiyorum. Cenazeyi Bitlis Hizan’a götüreceğim” dedi.

„Bugün kadınlar her yerde isyanda!“

Kadınlar, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için sokağa çağırıyor.

“Eşit ve özgür yaşayabilmek için, Pınar Gültekin için, hepimiz için. Bugün kadınlar her yerde isyanda, sokakta” şiarıyla 20.00’de Kadıköy’deki Eminönü iskelesine yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Her kadın cinayetinin arkasında yatan sebeple öldürüldü Pınar Gültekin. Bir erkeğe ‘hayır’ dediği için. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak isteyenler, kadınlar erkeklere ‘hayır’ diyemesin, ‘hayır’ derse yaşamasın istiyor.

“Kadınları öldürenler, erkek yargıdan, ülkeyi yönetenlerden güç alıyor. Onlara rağmen yaşayabilmek, hem de eşit ve özgür yaşayabilmek için Pınar Gültekin için, hepimiz için bugün kadınlar her yerde isyanda!”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve birçok kadın örgütü İstanbul, İzmir, Mersin, Kayseri, Eskişehir ve Türkiye’nin birçok şehrinde eylemler düzenleyerek #İstanbulSözleşmesiYaşatır şiarıyla kadınları meydanlara çağırıyor.