Anasayfa , Haberler , Ankara’da Valililk Boğaziçi Öğrencilerinin Eylemini Yasakladı

Ankara’da Valililk Boğaziçi Öğrencilerinin Eylemini Yasakladı

Ankara |06.01.2021 | İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin bugün gerçekleştireceği rektör protestosunun yasaklandığını, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde toplantı, yürüyüş ve gösteri yasağı getirildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyada kararında, “Bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından basın ve sosyal medya yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde bugün toplanma çağrıları yapılmaktadır. Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerimizin Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yapılması planlanan toplanmanın toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek, bu ilçelerimizde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır.” şeklindeki sözlerle ileri sürdü.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı kararıyla  kayyum Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı çıkmış ve 4 Ocak Pazartesi günü okul önünde protesto düzenlemişti. O eylemlerin ardından toplam 22 kişi gözaltına alınmıştı.