Home , Avrupa , Göteborg’da PEGİDA’ya Karşı Eylem

Göteborg’da PEGİDA’ya Karşı Eylem

pegida_goteborgGÖTEBORG | 26 – 04 – 2015 | Daha önce İsveç’in Malmö, Linköping ve Stockholm kentlerinde toplanma kararı alan Pegida’nın İsveç örgütlülüğü; daha önceki denemelerin tekrarını yaşayarak Göteborg’da da hüsrana uğratılmıştır.

Stockholm toplantısını iki defa iptal etmek zorunda kalan Pegida, Malmö ve Linköping’de dört kişinin katılımıyla kent meydanlarında toplanmıştı. Onlara karşı örgütlenen demokratlar, anti-faşistler ise sayıları yüzleri bulan kitlenin katılımıyla Pegida’ya geçit vermemiştir. Malmö kentinde yapılan toplantıda dört ırkçının karşısında 400 kişi No-Pegida diyerek toplantının başlamadan dağılmasını sağlamıştı. Malmö ve Linköping’de toplanan dört ırkçının dördü de aynı kişilerden oluşmaktaydı ve bunlar da konuşmacı olarak yer almışlardı.

18 Nisan Cumartesi günü tekrarlanan bir görüntüyle karşımıza çıktı ırkçılar. Bu sefer biraz farklıydılar. Ellerinde (nihayet) çalışan bir megafonla birlikte sayı olarak da yedi kişiye ulaşmışlardı. Ne var ki bu yedi ırkçıdan altısı konuşmacı olarak meydandaki yerini almıştı. Bu şahıslar kamuoyu tarafından ırkçı olarak tanınan şahıslardır. İçlerinden biri mecliste yer bulan ırkçı İsveç Demokratları’nın milletvekilidir. Bir başkası ise, Oslo’daki katliamı gerçekleştiren Anders Behring Breivik’i desteklemekle tanınmaktadır. Diğer katılımcılar ırkçı İsveçlilerin Partisi’ne (eski adıyla Nationalsocialistiskt Front – Nasyonalsosyalist Cephe) üye tanınmış ırkçılardı.

Pegida’nın Göteborg’daki toplantısı da istedikleri gibi gitmedi. Yedi ırkçıya karşı toplanan 1500’e yakın anti-faşist ve demokratik kitleler Pegida’yı birkez daha engelledi ve alanı terk etmek zorunda kaldılar. Öyle görünüyor ki Pegida İsveç’de umduğunu bulmak bir yana, bir alay konusu olmaya uzun bir süre daha devam edecektir.

Bizler İsveç’de bulunan ATİK-Taraftarları da yapılan karşı eyleminde yerimizi aldık ve bu eylem vesilesiyle de sesimizi sömürenlere tekrar duyuruyoruz: TEHTİTLER, KORKUTMA ÇABALARI, BASKILAR, GÖZALTILAR VE TUTUKLAMALAR BİZE VIZ GELİR! YENİ ALANLARDA ÖRGÜTLENEREK MÜCADELEMİZİ DÜN OLDUĞÜ GİBİ BUGÜN VE YARIN DA BÜYÜYEREK SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ! 

İsveç ATİK – Taraftarları

(Resim No-Pegida Sverige sayfasından alınmıştır)