Anasayfa , Avrupa , Unutmadık Unutturmayacağız

Unutmadık Unutturmayacağız

IMAG1728-20141220-215738971AUGSBURG | 23 – 12 – 2014 | 20 Aralık Cumartesi Augsburg derneğimizde 19 Aralık, Maraş ve Roboski katliamlarını kınamak bu katliamlarda hayatını kaybedenleri ve direnenleri anmak için bir anma gerçekleştirildi. Düşük katılıma rağmen 3,5 saat süren canlı bir tartışma yapıldı. Anmaya ATiF yönetim kurulu üyesi ve ölüm orucu direnişcisi Ali Şahin ve araştırmacı yazar Rıza Algül konuşmacı olarak katıldılar. YDG’nin kurucularından ve derneğimizin onur üyesi olan Ali İhsan Özkan şahsında katliamlarda kaybettiğimiz yoldaşlarımız ve dostlarımız için bir dakikalık saygı duruşu ile programa başlandı.

İlk sözü alan Ali Şahin; devletin sınıffsal niteligine ilişkin bir açıklama yaptıktan sonra hapishanelerde yaşanan katliamlara değindi. Roboski katliamina, Erdal Eren’in idamına, Maraş katliamına kısaca değinen Şahin, 19 Aralık katliamının öncesini, saldırı anını ve sonrası F tiplerini anlattı. Çok ağır kayıp verilmesine ragmen devrimcilerin devletin tredmanlarına boyun egmediğini ve devrimci onuru koruduklarını, hala da hapishanelerde devrimci tutsakların direndigini söyledi. Katılımcıların özellikle ölüm orucuna ilişkin tartışmaları ve soruları ile birinci bölüm tamamlandı.

İkinci bölüm de araşırmacı yazar Rıza Algül kendi hazırladığı sunumunu dia üzerinden göstererek Maraş katliamının altında yatan zihniyeti, alevilerin neden katliamlara ugradığını ayrıntılı olarak anlattı. ‘Kısaca söyle soyutlayabiliriz: Aleviler insanı, islam doğa üstü bir gücü (Allah), aleviler bilimi, islam ise kuranı esas alıyor. Bundan dolayı Anadolu alevileri hedefe alınıyor ve sünni islam tarafindan katliama maruz kalıyor‘ dedi.

Katılımcılar Maraş katliamının altında yatan 24 Ocak ekomik kararlarını,yükselen devrimci muhalefeti, Kürt ulusal uyanışını, aleviler üzerinde oynanan oyunları, darbe hazırlığını ayrıntılı olarak tartıştılar. Bu tür katliamların olmaması daha çok örgütlenmek gerektigini belirttiler.

IMAG1729-20141220-215738897