Home , Avrupa , Duisburg’da ‘Filistin ile Dayanışma Eylemlerinin Kriminalize Edilmesi’ Paneli Yapıldı

Duisburg’da ‘Filistin ile Dayanışma Eylemlerinin Kriminalize Edilmesi’ Paneli Yapıldı

DUİSBURG| 21.12.2023| Gün geçtikçe Almanya’da, Filistin ile dayanışma eylem ve etkinliklerine saldırılar artarak devam etmekte. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen ‘’Filistin Karşıtı Irkçılık ve Almanya’daki Baskılar’’ adlı panele polis saldırmış ve etkinliği terörize etmek için elinden geleni yapmıştı.

ATİF Duisburg’un da bileşeni olduğu paneli düzenleyen Duisburg Stellt Sich Quer (Duisburg Karşı Duruyor) ve Heizung Brot und Frieden (Isınma, Ekmek ve Barış) Platformları geçtiğimiz hafta yaşanan bu polis saldırısından sonra 19 Aralık Salı günü bir etkinlik düzenledi.

‘’Almanya’da Filistin Dayanışmasının Kriminalize Edilmesi’’ başlığı ile yapılan etkinlik saat 18:30’da ATİF Duisburg derneğinde başladı. Panele Rote Hilfe’den (Kızıl Yardım) Henning von Stoltzenberg, Avukat Tim Engels ve Münih TKP-ML davası avukatlarından Roland Meister panelist olarak katıldı.

Yoğun katılımın olduğu panelde Tim Engels Almanya’daki sistem karşıtı eylem ve etkinlikleri, Gösteri ve Yürüyüş Yasası’nın tarihsel sürecini anlattı.

İkinci panelist Roland Meister 129 a-b yasasının üzerinde durarak Almanya’daki göçmen örgütlerin cezalandırma ve yargılanma süreci üzerine sunum yaptı.

Henning von Stoltzenberg ise Kızıl Yardım’a gelen başvuru ve pratikleri üzerinden yeni süreci değerlendirdi ve Yine NRW Gösteri ve Yürüyüş Yasası’ndaki anti demokratik uygulamalara dikkat çekti.

Yaklaşık üç saat süren panelin ikinci bölümünde izleyicilere söz verildi. Bu bölümde polis saldırılarına karşı ne yapmak gerektiği, meselenin hukuksal boyutu ve pratik olarak neler yapıla bilinir gibi konular tartışıldı. Birçok anti faşist kişinin katıldığı panel verimli tartışmalar ve dayanışma mesajları sonrası bitirildi.