Home , ATİK , 25. Uluslararası Dayanışma Kurultayı (İSA) başarıyla gerçekleşti

25. Uluslararası Dayanışma Kurultayı (İSA) başarıyla gerçekleşti

uluslararasidayanismakurultayiATİK | 13 – 05 – 2009 | Kilusang Mayo Uno (1 Mayıs Sendikası) ev sahipliğinde 25. Uluslararası Dayanışmma Kurultayı (İSA) 29 Nisan ile 10 Mayıs arasında Manila-Filipinlerde büyük bir coşku ve başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Bu kurultayda bir ana deklarasyon, 17 resulusyon karara bağlanarak yayınlanmıştır. Bunların çevirilieri bittikçe Türkiyeli kamuoyuna aktarılacaktır.

Toplam 17 ülkeden 60 delegenin katıldığı geleneksel kurultayın bu seneki ana teması emperyalist kriz, talan ve savaşa sınıfsal karşı direniş idi. Dünya militan işçi hareketleri ve sendikaları içinde örnek yere ve ender güçlü bir geleneğe sahip KMU, Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi (NDF) içinde ve halk nezdinde çok ciddi bir devrimci alternatif işçi hareketi olarak yer almaktadır.

ATİK olarak bu çalışmada bir delegasyonla yer aldık ve sunumlar, tartışmalar, ikili görüşmeler ve röportajlar yaptık.

Kriz faturalarının kamu gelirlerine el konulması, ücretlerin düşürülmesi, fiyatların yükseltilmesi, sosyal hizmetlerin ödeneklerinin arttırılıması, halktan alınan vergilerin yükseltilmesi gibi bin bir türlü yöntemle emekçilere kesildiği ve dünya halklarının ve emekçilerin eylemlerini yükselttikleri bir dönemde bu kurultayda olamak büyük bir ayrıcalıktı.

ATIK -Enternasyonal Iliskiler Komisyonu (ENILKOM) Delegasyonu