Home , ATİK , Yeni Özgür Politika Gazetesi Yayın Kuruluna

Yeni Özgür Politika Gazetesi Yayın Kuruluna

ATİK | 17 – 06 – 2011 | Gazeteniz yazarlarından Ahmet Kahraman’ın yazdığı ve sizlerin de yayınladığı köşe yazısında; Dersim’de Emek-Özgürlük ve Demokrasi Bloğu adaylarından Ferhat Tunç dostumuzun seçimi kaybetmiş olmasına binaen  yaptığı değerlendirmede, yazısının son bölümünde kullandığı üslup ve değerlendirme  kelimenin tam anlamıyla çirkindir.

Dersim özgülünde ortaya çıkan durum ve seçimlerde, Dersimin Faşist Parti CHP-ye kaptırılmış olmasının neden ve niçinleri mutlaka irdelenmeli, sonuçları değerlendirilerek, nerelerde hata yapıldığı tespit edilmeli ve geleceğe daha iyi hazırlanılmalıdır.

Bu görev, sorumluluk sahibi tüm devrimci kurumların görevidir. Kimse ortaya çıkan olumsuz durumu vesile ederek eleştirilerini “Marksist-Leninist, Maoist” lerin “TC yi kurtarma sevdalısı” olduğu şeklinde, hastalıklı hezeyana kapılmamalı, karalamaya ve ona dil uzatmaya cesaret etmemelidir. Dersim’de toprağa düşenlerimize, direnenlere ve doruklarda dolaşan özgürlük sevdalısı halk savaşçısı partizanlara saygısızlık edilmemelidir. Ahmet Kahraman’ın eleştirilerini somut ve direk yapmadan, genel olarak Marksist-Leninist ve Maoist devrimci güçleri suçlaması Ahmet Kahraman’ın aymazlığıdır.  Ayrıca, 19 Aralık Katliamının sorumlularından Faşist Hikmet Sami Türk ve bütün TC. Faşizminin sözcüleri gibi, “Bunlar ölüm oruçlarında en seçme gençleri öldürttüler” gibi ağızlarla, faşizmin sözcüleriyle aynı kefeye düştüğünü de bilmelidir.  BDP ve Blok hareketi şeklinde Kürt ulusunun ve sosyalist – devrimci güçlerin olumlu bir ivme yakaladığı bu süreçte, bu tür yaklaşımlarla  oluşan tabloya ve sürece zarar verilmemelidir. Herkes  duygularını ve eleştirilerini daha uygun  üsluplarla dile getirme sorumluluğunu göstermelidir. Bin bir çaba ve emekle oluşturulan birlikte mücadele süreçlerinde, asgari müştereklerin öne çıkarılarak Faşizme ve Devlet terörüne karşı ortak hareket etmek gerektiği, ertelenemez ve savsaklanamaz bir görevken, bazılarının sorumsuzluk yaparak adeta provokasyon yapmak istercesine gösterdiği tutumlara karşı da uyanık olunmalı ve dikkat edilmelidir.
Gazeteniz yazarlarından Ahmet Kahraman’ı köşesinde özür dilemeye davet ediyoruz. Sayfalarınızda böylesi dev-demokratik güçlerin dostluğunu ve birlik zeminini dinamitleyen yaklaşımlara, üsluba ve şahsiyetlere yer vermemeniz, en azından denetimden geçirmeniz sizlerin sorumluluğundadır. Bunun bilinciyle hareket edeceğinize inanıyoruz ve siz dostlarımızdan da  gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstermenizi  bekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz

ATIK- Basın Yayın Kurulu
14.06.2011