Anasayfa , Avrupa , ATiK : Dün Teslim alamadınız Bugün yenileceksiniz !

ATiK : Dün Teslim alamadınız Bugün yenileceksiniz !

ATIK LOGO

ATiK’ten HDP Eş Başkanları ve Milletvekillerinin Gözaltına alınmasına karşı Kamuoyunu Sokağa ve Eyleme Çağrı !

Dün Teslim alamadınız Bugün yenileceksiniz !

3 Kasım’ı 4 Kasım’a bağlayan gecede Türk Devleti 1 Temmuz 1994’un tekrarını yaşattı. Türk egemen sınıfları faşist uygulamalarında bıkmaksızın “dejavu” yaşamaktan ve yaşatmaktan bıkmıyor. 1994’de DEP milletvekilleri mecliste yakapaça gözaltına alınırken, 3-4 Kasım 2016’da bu defa HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ-Selahattin Demirtaş ve HDP’li vekillerin evleri basılıp, kapıları kırılarak aynı uygulama yaşama geçmektedir.

Faşizm bıkmaksızın, usanmaksızın aynı yöntem ve yola başvurmaktadır. “Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır „ sözu içinden geçtiğimiz süreç açısından oldukça anlamlıdır. Türk hakim sınıfları gerek iç politikada gerekse Suriye bağlamında dış politikada Kürt düşmanlığına oturan yönelimini askeri saldırganlıkla, ölüm makinasına dönüştürdüğü devletin zor aygıtlarıyla, her türlü baskı ve sindirme politikasıyla uygulamaya sokmuştur. Artık kendi sınırları içinde ve dışında bir bütün Kürtler hedef halindedir. Türk egemenleri yaşadığı siyasi krizi Kürt düşmanlığını tırmandırarak, Kürt siyasi hareketini baskı altına alarak, Türk şovenizmini büyüterek aşmaya çalışmaktadır.

Kürt hareketi başta olmak üzere, Kürtlerin dostu olan tüm demokratik ve devrimci kesimler açık hedef haline getirilmiştir. Kürtlerin sesini duyuracak, yaşanan katliamları, haksızlıkları, Rojava işgalini gündeme getirecek her kesim de hedef haline getirilmiştir.

Bu Kürt şehirlerinin yerle bir edilmesi, T.Kürdistanı dağlarında imha operasyonlarının yapılması, belediyelere kayyumlar atanması, belediye başkanlarının tutuklanması ve çocuk kadın“ demeksizin Kürt halkının kıyımdan geçirilmesine şimdi yeni ve oldukça sembolik bir halka daha eklenmiştir.

Seferberlik halinde hayata geçen Faşist saldırganlıkta şimdi “demokrasi bayramı” nidaları eşliğinde, “seçilmişliğin kutsallığı” “millet iradesi” nidaları ve ölümcül çelişkiler içinde HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere HDP’li vekiller çeşitli gerekçelerle gözaltın alınmaktadır. Bu Faşist Devletin elinde kalan en güçlü ve sembolik önemi en fazla olan saldırı aracıdır. Politik sonuçları itibarıyla ortaya çıkacak durumun ne olacağı oldukça açıktır. Türk Egemen sınıfları “gözü dönmüş” Kürt düşmanlığı ve artık saldırılarındaki tüm sınırları ortadan kaldırdığını bu son hamlesiyle ilan etmiş bulunmaktadır. Bu Kürt halkı başta olmak üzere tüm devrimci demokratik kamuoyuna açık bir meydan okumadır.

Bu gelişme faşizmin saldırganlığındaki seferberlik boyutunun göstergesidir. Buna karşı başta devrimci ve demokratik kamuoyu olmak üzere tüm ezilenler aynı düzeyde bir seferberlik hali içinde olmalıdır. Bu meydan okumaya karşı artık ezilenler tüm araç ve yöntemlerle, tüm gücü ve örgütlü mekanizmayla meşru ve atak bir karşı koyuş içinde olmalıdır. Nasıl tarihte Kürt ulusu ve mücadelesi kan, göz yaşı ve ölümle susturulamadı ve engellenemedi ise yine istediği sonucu alamayacaktır. Faşizm “aptallığı” tekrarlamaktan bıkmayacaktır. Ezilenler ise faşizmi ortadan kaldırana, Kürt ulusuna tam hak eşitliği sağlanana kadar mücadele etmekten geri durmayacaktır. Evet bir kez daha faşizm yenilecektir. Bundan şüphe duymayalım.

Bu bağlamda tüm demokratik kamuoyunu, devrimcileri, ezilenleri, halkın dostlarını Tüm Avrupa ülkelerinde ki ilerici, demokrat, devrimci siyasi kurum ve oluşumları harekete geçmeye çağırıyoruz. Tüm örgütlülüklerimiz beklemeksizin bu saldırıya karşı meydanları alanları doldurmalı, tüm gücüyle seferberlik ilan etmelidir.

ATİK KONSEYİ 04.11.2016

atik-hdp-tutuklamalarina-iliskin-aciklama

atik-sofortige-freilassung-hdp