Home , Haberler , 21 kurum oturma eylemiyle DTP'ye destek verdi

21 kurum oturma eylemiyle DTP'ye destek verdi

dtplogoANKARA | 21 – 04 – 2009 | DTP’ye yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonu, Ankara Genel Merkezi önünde 21 demokratik kitle örgütünün temsilcilerinin katıldığı oturma eylemi ile protesto edildi. Eylem sırasında, DTP Genel Merkezi’nin önüne, destek vermeye gelen siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bayrakları asılırken, Genel Merkez binasına „Hepimiz kürdüz, hepimiz DTP’liyiz“ yazılı siyah pankart asıldı.

Aynı içerikte destek pankartlarının taşındığı eylemde kısa bir konuşma yapan DTP Ankara İl Başkanı İsmail Ancı, DTP’ye yönelik saldırı, operasyon ve gözaltıların çılgınlık boyutuna ulaştığını söyledi. Partilerine yönelik yapılan gözaltı ve tutuklamaları kınayan Ancı, destek veren 24 siyasi parti ve sivil toplum örgütüne de teşekkür etti.

Daha sonra konuşan DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, kendilerine destek veren kurumlara teşekkür etti. Daha önce benzer sıkıntıları çok sık yaşadıklarına işaret eden Kurtulan, yapılan operasyonun sıradan olmadığını belirtti. Seçimlerden sonra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan ve daha sonra Genelkurmay’ın yaptıkları açıklamaları hatırlatan Kurtulan, „Bu açıklamalar böyle bir operasyonun habercisiydi. Seçimden çıkan sonucun başta AKP olmak üzere, bütün yetkilileri ürküttü. Kürtlerin birlik ve beraberlikten yana koydukları tavır, demokrasi ve barış mücadelesinde gösterecekleri kararlılık, barışın sağlanmasına dair koyacakları tutum, AKP’yi ürkütmüştür. Dolayısıyla böylesi bir müdahale AKP için kaçınılmaz olmuştur“ diye konuştu.

Eyleme destek veren kurumlar:
EMEP, EHP, SDP, Sosyalist Parti, TKP, ÖDP, ESP, Ankara Halkevleri, 78’liler Birlik ve Dayanışma, Devrimci 78’liler Federasyonu, Anti-Kapitalist, Demokratik Haklar Federasyonu, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, Tüm İGD, Mutafa Suphi Kültür Merkezi, Yeni Demokrat Gençlik, Partizan, Kaldıraç, Özgür Tiyatro.

Kaynak: Umut Yayımcılık