Anasayfa , Avrupa , BELÇİKA’DA TERÖR SALDIRISI SON ANDA ENGELLENDİ

BELÇİKA’DA TERÖR SALDIRISI SON ANDA ENGELLENDİ

BELÇİKA |21.06.2017| Brüksel Merkez Tren Garında üzerine giydiği patlayıcı yelek ve çantasındaki patlayıcılarla saldırı gerçekleştirmek isteyen bir saldırgan, güvenlik güçlerinin durumu farketmesiyle eylemi gerçekleştiremeden vurularak öldürüldü.

Salı akşamı yerel saatle 20:30’da meydana gelen saldırıda, eylemci elindeki çantayı patlattıktan sonra asker tarafından vuruldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı:
Olayın terör saldırısı olduğunu duyuran Brüksel Savcılık Sözcüsü Eric Van Der Sypt “Olandan daha fazla hasar yaratmak istendiği açıkça ortada. Önce çantadakini patlatmaya çalıştı ve ateş aldı. Küçük bir patlama yaşandı, oradan uzaklaştı ve çanta ikinci kez patlatıldı. Bu kez daha büyük bir patlama yaşandı fakat hasar daha kötü olabilirdi.“ şeklinde konuştu.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de merkez tren garında meydana gelen saldırıyı gerçekleştiren intihar eylemcisinin kimliği belli oldu. Fakat güvenlik güçleri soruşturmayı etkilememesi adına bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmayacağını belirtti.