Anasayfa , Haberler , 18 Mayıs şehitleri Kobanê’de anıldı.

18 Mayıs şehitleri Kobanê’de anıldı.

Kobanê|18.05.2017| Kobanê Şehit Aileleri Kurumu (SMŞ) ve Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Kobanê’de 18 Mayıs’ta şehit düşen İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler ile tüm mayıs şehitlerini anma etkinliği düzenledi.

“Şehitler Özgür Yaşamın Varlığını Temsil Ediyor” sloganı ile gerçekleştirilen anmada ilk olarak Kobanê Kantonu Koordinasyonu adına Hebûn Kobanê bir konuşma yaptı. Kürt özgürlük hareketinin Hakilerin, Dörtlerin ve binlerce özgürlük savaşçısının emeği ile başarıya ulaştığını ifade eden Kobanê, “Haki yoldaş kişiliğinde özgür bireyi, emekçiliği ve özgürlük mücadelesini yarattı. Onlar halkların eşit, onurlu ve özgür yaşadığı, halkların birlik ve kardeşliğinin gerçekleştiği bir yaşam mücadelesi veriyorlardı” dedi.

Tüm şehitlerini mücadelesine sahip çıkılması çağrısı yapan Kobanê, Türk devletinin Qereçox ve Şengal saldırılarını da hatırlatarak, Kürt halkının iradesinin kırılamayacağını kaydetti. Kobanê, hiçbir emperyalist ve gerici güçten medet ummadıklarını belirterek, “Bizim kazanımlarımızı ve devrimimizi büyütecek tek şey Denizler, Mahirler, İbrahimler, Hakiler, Dörtler ve Sakineler gibi özgürlük mücadelesini ve emperyalizme karşı mücadeleyi büyütmektir” dedi.

Ardından söz alan SYPG Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu Temsilcisi Beritan Asya, “Mayıs ayı Türkiye devrimci hareketi ve Kürdistan devrimi için tarihsel bir aydır, çünkü hem Türkiye ve hem Kürdistan devrimlerinin öncü, önder kadroları bu ayda şehit düştü” dedi. Türkiye ve Kürdistan devrimlerini boğmak için Türk devletinin birçok öncü, önder kadroyu katlettiğini söyleyen Asya, Deniz Gezmiş’in idam sehpasındaki “Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği ve birliği” sözlerini hatırlattı.

Asya, ’71 devrimci atılımını başlatan İbrahim Kaypakkaya’nın 1973’de Diyarbakır zindanlarında ser verip sır vermeyerek düşmana boyun eğmemenin adı ve sembolü olduğunu ifade etti. (Etha)