Home , Avrupa , 18 Mart Eylemi Duisburg “Baskılara Son Vermek İçin Mücadeleyi Büyütelim“

18 Mart Eylemi Duisburg “Baskılara Son Vermek İçin Mücadeleyi Büyütelim“

DUİSBURG| 19.03.2024| 18 Mart Politik Tutsaklarla Dayanışma günü vesilesiyle Almanya’nın Duisburg şehrinde de bir eylem düzenlendi. Etkinlik Pazartesi saat 17:00’da Rote Hilfe (Kızıl Yardım) adına yapılan bir konuşma ile başladı. Daha sonra ZORA kadın örgütünden bir temsilci söz alarak, Almanya’daki politik tutsakların durumuna ilişkin bilgilendirme yatıktan sonra, Alman devletinin kendilerine yönelik operasyonuna değindi. ZORA konuşmasının devamında, yine İsrail’in Filistinlilere ve Filistinli tutsaklara saldırılarından bahsetti.

Eylemde daha sonra Kommunistische Jugend (Komünist Gençlik) adına bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada uluslararası alanda politik tutsakların durumu, Filistin ve Kürdistan’daki duruma dair bilgilendirme yapıldı. Duisburg şehir merkezinde gerçekleştirilen eylemde daha sonra Tutsaklar Platformu adına bir konuşma yapıldı. Türkiye ve Türkiye Kürdistan’ındaki hasta tutsakların durumu, izolasyon ve tutsakların uzun süredir sürdürdükleri açıklık grevlerine değinildi bu konuşmada.

YDG, YENİ KADIN ve Partizan‚ın da katıldığı eylemde UPOTUDAK adına bir konuşma yapıldı. UPOTUDAK adına yapılan açıklamada şunlar dendi ’PKK lideri Abdullah Öcalan yıllardır tecrit altında tutuluyor. Kürt hareketinin yüzlerce devrimci üyesi faşist Türk devleti tarafından hapsedilmiştir. Bir yandan başta Almanya olmak üzere emperyalistlerin verdiği destek ile Kürdistan’da katliam yapan TC aynı zamanda Selahattin Demirtaş başta olmak üzere birçok Kürdistanlı siyasetçiyi tutsak ederek faşist kimliğini bir kez daha göstermiştir.’’ denildi.

Konuşmanın devamında ise Ecevit Piroğlu tutsaklığına değinildi; Ecevit Piroğlu da Sırbistan’daki hapishaneden tahliye edildikten sonra tekrar tutuklandı ve başka bir cezaevine götürüldü. Bunun üzerine şubat ayı başında itibaren süresiz açlık grevine başladı. Piroğlu bu direniş yöntemine ilk kez başvurmuyor. Daha önce de yargılanmasının hukuka aykırılığına dikkat çekmek ve Türkiye’ye iadesini durdurmak için 136 gün açlık grevi yapmıştı.

Bu nedenle bu yıl da 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklar Günü’nde tüm siyasi tatsalların özgürlüğünü talep etmek için sokaklarda olalım!’’ çağrısı yapıldıktan sonra eylem politik tutsaklara özgürlük sloganıyla sonlandırıldı.