Home , Haberler , Kürt aydınlardan Abdullah Öcalan için çağrı: Gerekli adımlar atılsın

Kürt aydınlardan Abdullah Öcalan için çağrı: Gerekli adımlar atılsın

ROJAVA|14.11.2017|Kürt yazar ve aydınları tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarının oluşturulması ile özgürlüğüne kavuşması için başlatılan açlık grevi eylemi sonlandırılırken, Abdullah Öcalan için gerekli adımların atılması istendi.

Rojava’ya bağlı Efrin Kantonu’nun Bilbilê ilçesinde Kürt yazarların PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarının oluşturulması ile özgürlüğüne kavuşması amacıyla başlatılan açlık grevi eylemi yapılan açıklama ile sonlandırıldı. 3 gün boyunca kurulan çadırda yazarlar Abdullah Öcalan’ın kitaplarını okuyarak ortaya koyduğu perspektifleri tartıştı. Açlık grevi direnişçilerinin açıklamasına Kongreya Star, TEV-DEM, YPJ/YPG savaşçıları ve özerk bölge yönetimleri de katıldı.
 Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Abdullah Öcalan’ın mücadele hayatı anlatıldı. Yazar Necah Horo Abdullah Öcalan ve Kürt özgürlük mücadelesi için yazdığı şiirleri okudu. Birçok yazar da tablolara çizdikleri Abdullah Öcalan portrelerini kurumlara armağan etti.
Katılımcılar Efrin halkının Abdullah Öcalan felsefesi ile güçlendiğini ve tüm saldırılara karşı duracaklarını belirtti. Türkiye hükümetinin Abdullah Öcalan ile Kürt halkı arasındaki bağı koparmaya çalıştığının belirtildiği konuşmalarda, Kürt halkının buna karşı mücadelesini büyüteceğinin altı çizildi.
‚Abdullah Öcalan halklar için umut‘
Ardından yazarlar adına açıklama yapan yazar Necah Horo, Abdullah Öcalan’ın halkların barışı için umut olduğunu söyleyerek, „AKP hükümeti halen DAİŞ çeteleri ile işbirliği yaparak Efrin’e saldırmanın planlarını yapıyor. Ama bilmiyor ki bu halk Önder Apo’nun mücadele çizgisinde yürüyor. Bugün Kobanê, Minbic, Tebqa ve Rakka’da yürütülen mücadele ile terör sona erdirildi. Demokratik Konfederal yönetimin amacı bütün halkları içine almayı amaçlıyor. Bu da Ortadoğu’daki sorunların çözümü için model teşkil ediyor. Bu da Abdullah Öcalan’ın felsefesinin hayata geçmesi ile mümkün olacak“ diye belirtti.
‚Bir an önce gerekli adımlar atılsın‘
Yazar ve aydınlar olarak, Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşulları oluşturulmadığı sürece bu projelerin hayata geçemeyeceğini düşündüklerini kaydeden Necah, buna karşı direnişlerini büyüteceklerini söyledi. Abdullah Öcalan üzerinden yürütülen bu politikaları kınadıklarını belirten Necah, insan hakları örgütlerine seslenerek, „Önderliğimizin sağlık ve güvenlik koşullarının oluşturulması ve yeterli bir açıklamanın yapılması için gerekli adımlar bir an önce atılsın“ dedi. (jinnews)