Home , Avrupa , Neunkirchen'de Maraş, 19 Aralık ve Roboski Katlıamları Kınandı

Neunkirchen'de Maraş, 19 Aralık ve Roboski Katlıamları Kınandı

atigfneunkirchenNEUNKRCHEN | 26 – 12 – 2012 | Avusturya’nın Neukirchen kentinde İşçi ve Gençlik Kültür Merkezi 23. Aralık 2012 tarihinde 19 Aralık’tan Maraş’a, Maraş’tan Roboski’ye Devletin tüm katliamlarını nefretle kınadık. Katliamların önüne geçmek için tüm haklımızın duyarlı olması gerektiği, vurgulandıktan sonra anma etinliği yapılan saygı duruşuyla başladı. Anma etkinliğinde yapılan üç katliamla ilgili konuşmalar yapıldı yapılan konuşmalarda devletin katliam politikaları, nedenleri ve devletin niteliği ve gerçek yüzü ortaya konulan konusmanın devamında ise bugün Kürt halkı ve Alevilerle birlikte meydanlara özgürlük ve demokrasi için daha güçlü çıkmamızın gerekliliği vurgulandıktan sonra, söz hakkı Partizan temsilcisine verildi.
Partizan adina söz hakkı alan temsilcinin yaptığı konuşmada ‘Faşist diktatörlüğün cezaevlerine saldırısı bir devlet politikasıdır. Saldırıları hükümetlere bağlamak eksik bir değerlendirmedir. Yakın tarihe baktığımızda bu saldırıların içerik ve hedeflerini çok rahatlıkla anlayabiliriz. Türk devletinin hükümeti, ’’Açılım’’ adı altında Kürt ulusuna yönelik başlattığı topyekün saldırı furyası gelinen aşamada Kürt avına dönüşmüştür. Duran ve hareket halinde olan her Kürdün ‘katli vaciptir’ diyen bu siyasi iktidar, binlerce BDP yöneticisini sorgusuz ve sualsiz tutuklamış, yüzlerce gazeteci ve hukukçuyu da aynı işlemden geçirmiş, AKP hükümeti eliyle Alevi inancından halkımızı kandırmak isteyen egemenlerin düzenlediği “Alevi Çalıştayları”ndan Alevilere daha fazla asimilasyon ve inkâr çıktı. Alevilerin hiçbir talebini kabul etmeyen devlet, tüm toplumu Sünni inancı ekseninde şekillendirmek adına çalışmalarına hız verdi’ dedi .
Yapilan konusmanın ardından, yine üç katliamı anlatan sinevizyon gösterildi, ardından yapılan duyurularla anma etkinliği sona erdi.