Home , Avrupa , „14 Haziran kadın grevine giderken“

„14 Haziran kadın grevine giderken“

İSVİÇRE|12.03.2019|Eşit ise eşit ücret ve ayrımcılığa hayır şiarıyla 22 Eylül 2018 tarihinde Bern`de alanlara çıkarak hakları için mücadele eden 20 000 kişinin içinde özellikle kadınlar, hakları için greve gitmeye hazır olduklarını göstermişlerdi.
Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından kadınlar İsviçre`nin tüm bölgelerinde geniş grev ittifakları oluşturdu, komiteler kurdu. UNİA`da bu ittifakların ve komitelerin içinde yer alıyor.
Biel şehrinde merkezi bir toplantı gerçekleşti
İsviçre`nin Biel şehrinde 10 Mart tarihinde farklı şehirlerden, kadın örgütlerinin yanı sıra meslek gruplarınında katılım sağladığı bir toplantı gerçekleşti. Yaklaşık 500 kadının katıldığı toplantıda mor giyinmiş kadınlar sorunlarını ve yapacakları eylemleri belirlediler.
Kadınlarında erkek işçilerle eşit çalıştıkları işlerde eşit ücret verilmesi talebinin tartışıldığı toplantıda serbest kürtaj yasası ile ilgiliği taleplerini dile getirdiler. Aynı zamanda „pembe vergilerin“ kaldırılması talebininde iletildiği toplantı kadınların hakları gününden sonra gerçekleşti.

Lozan, Cenevre, Neuchatel ve Jura`da çeşitli etkinlikler gerçekleşti

İsviçre`nin Fransız bölgesinde, 1500 den fazla kişinin katıldığı eylemlerin 3`te 1`ini erkekler oluşturuyor.
Lozan şehrinde ise 10 Mart akşamı grev yürüyüşü gerçekleşti. Cenevre, Neuchatel, ve Jura`da yapılan etkinliklerde ise kadınların görevleri olarak görülen ev işlerinde kullanılan önlüklerin kullanıldığı çeşitli protestolar gerçekleşti. Cenevre`de Jean Calvin, Neuchatel`deki David ve Jura kantonuna bağlı Cornol’daki Fritz heykelinede aynı şekilde mutfak önlükleri giydirildi.