Anasayfa , Avrupa , Amsterdam’da Umudun Çocuğu Berkin Elvan Anıldı!

Amsterdam’da Umudun Çocuğu Berkin Elvan Anıldı!

Amsterdam 7AMSTERDAM | 16-03-2014 | Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Berkin Elvan anısına bir yürüyüş ve miting gerçekleştirildi. Amsterdam merkezinde bulunan Leidseplein’de toplanan 500’u aşkın kitle saat 13:30 da yürüyüşe geçerken bir ağızdan ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’  sloganlarını attı.

Vondelpark’tan geçen yürüyüş güzergahı Museumplein’ına doğru ilerlerken Yeni Kadın ve HTIF temsilcileri yerli kitleye Hollandaca, yürüyüş sebebini içeren  ve TC faşizminin teşhirine yönelik ajitasyon yapması yerli halkın ilgisini çekmiş, eylemi oldukça olumlu etkilemiştir.
Katılımcılar arasında, Partizan, HTIF, Yeni Kadın, çeşitli Alevi derneklerininde bulunmasının yanısıra geniş bir yelpazeden kitleyi biraraya getirmenin çoşkusunu sloganların güçlü ve canlılığına yansımıştır.

Museumpleinde Gezi şehitleri ve bugün 26. Yıldönümü olan Halebçe katliamı şehitleri nezdinde tüm mücadelede yaşamını yitirenler için saygı duruşundan sonra, organizasyon tarafından yapılan konuşma ve Gezi dayanışması korosunun seslendirdi marşlarla miting sonuçlandırılmıştır.