Home , Haberler , No Frontex Kampanyası Hedefine Ulaştı

No Frontex Kampanyası Hedefine Ulaştı

İSVİÇRE|19.01.2022| Avrupa Birliği’nin sınır koruma ajansı Frontex için İsviçre’nin bütçe ayırmasına karşı yürütülen kampanya ilerici ve demokratların, konuyu referanduma taşımak için örgütlediği imza kampanyası hedefine ulaştı. Bununla birlikte İsviçre hükümeti Frontex için doğrudan bütçe ayıramayacak. Hükümet olarak bütçe konusunu kararlaştırabilmesi için tüm halkın katıldığı referandumdan çıkacak kararı beklemesi gerekiyor.

Ekim ortalarında başlayan kampanyanın çalışmaları,  sekseniki örgütün katılımı ile tüm İsviçre genelinde yürütüldü. Sadece 18 yaşını doldurmuş İsviçre vatandaşlarının imza hakkının olduğu çalışma büyük bir dayanışma ile başarıya ulaştırılmış oldu. Kampanyada toplanan 50 bin imza Federal Meclis tarafından onaylandığı takdirde, 15 Mayıs 2022 tarihinde referandum gerçekleştirilecektir.

ATİK İsviçre kampanya komitesine 17 Kasım’da dâhil olarak, bazen sokaklarda stand başında, bazen ise iş yerlerinde bu kampanya için imza toplayarak mümkün olduğunca katkı sunmaya çalıştı.

20 Ocak saat 17.00’da Bern’de bulunan Federal Meclis’e toplanan imzalar teslim edilecek. Kampanya komitesi imza teslimine tüm dayanışmacı kurum ve bireyleri davet etti.