Home , Haberler , VİYANA: Hapishanelerde Devlet Zulmüne Son

VİYANA: Hapishanelerde Devlet Zulmüne Son

VİYANA|29.12.2021| Türkiye ve T. Kürdistan’ı hapishanelerinde tutsaklara yönelik devlet zulmüne, şüpheli tutsak ölümlerine ve tedavileri engellenen hasta tutsakların durumlarına dikkat çekmek için Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) başlatmış olduğu eylemlerden biri de Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirildi.

Dün (Salı) saat 18:00’da, Viyana’nin en işlek caddelerinden biri olan Neubaugasse’da gerçekleşen eylemde ADGB adına yapılan açıklamada „Hapishanelerde hak gaspları, sürgün ve sevk işkencesi devam ediyor. Son bir ayda 7 tutsak hayatını kaybetti. Bu ölümler devlet tarafından “hasta” ya da “intihar” adı altında kamuoyuna sunulmaktadır. Garibe Gezer, Vedat Erkmen, Halil Güneş gibi devrimci, yurtsever tutsakların katili devlettir. Yine yüzlerce tutsak ağır hasta olmalarına karşın, hiçbir önlem alınmamakta, tutsaklar ölüme terk edilmektedir. Tutsak eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk ve yüzlerce ilerici, devrimci ve yurtsever tutsak ağır hastalık koşullarında direnişlerini sürdürmektedirler.“dendi.

19 Aralık, Maraş ve Roboski katliamlarını konu eden pankartların da taşındığı eylemde Yeni Kadın adına da bir açıklama yapıldı.