Home , Haberler , Demokratik Çözüm Çadırlarına Panzerli Baskın

Demokratik Çözüm Çadırlarına Panzerli Baskın

MERSİN | 26 – 04 – 2011 | Dün gece saatlerinde Mersin’de kurulu bulunan Demokratik Çözüm Çadırı yaklaşık bin polis tarafından basılarak dağıtıldı. Panzerler eşliğinde düzenlenen polis baskınında, sandalyeler ve tahtalar polis tarafından yakılarak yerle bir edildi. Çevik kuvvet ve özel hareket timlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda 15 kişi göz altına alınırken, kitle sloganlarla karşılık vererek devlet güçleriyle çatıştı. Olaylar ve çatışmaşar bu saatlere kadar hala devam etmekte.

‚Kürt Açılımı‘ İzmir’e de Ulaştı

Mersin’deki baskının ardından İzmir’de de sabaha karşı Demokratik Çözüm Çadırı yüzlerce polis tarafından basılarak meydandan kaldırıldı. Yolları trafiğe kapatarak çadırın kurulu olduğu meydana giren polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla çadırdan çıkmak istemeyen katılımcılara müdahale etti. Müdahale esnasında saatlerce süren çatışmalardan sonra 30 kişi gözaltına alındı.

Demokratik Çözüm Çadırları bir süre önce Türkiye’nin birçok ilinde  T.C devletinin Kürt halkı üzerindeki baskı ve imha kampanyalarını protesto için BDP’nin Sivil İtaatsizlik Kampanyasının bir parçası olarak kurulmuştu.