Home , Avrupa , Villingen–Schwenningen’de De Faşizme Geçit Verilmiyor

Villingen–Schwenningen’de De Faşizme Geçit Verilmiyor

VİLLİNGEN | 23 – 03 – 2011 | Aralarında ATİK, YDG ve Yeni Kadın’ın bulunduğu birçok demokratik kurum, Villingen’de NDP karşıtı bir protesto yürüyüşü düzenleyerek, partinin ırkçı karakterini teşhir etti. Göçmenleri hedef alan ırkçı söylemleriyle bilinen parti, geçen yıl düzenlenen seçimlerde  en çok oyu bu çevreden almıştı.

Yeni Kadın tarafından yürüyüş ve hazırlıklara ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Bilindiği gibi Almanya Baden- Württenberg eyaletinde 27 Mart’ta yerel seçimler düzenlenecek. Seçimlere NPD`de (Nationaldemokratische Partei Deutschland) katılacak. Bir önceki seçimlerde NPD, Almanya çapında en fazla oyu Villingen-Schwenningen ve çevresinden almıştı.

 

2001 seçimlerinde % 0,4 oy alan NPD, 2006 seçimlerinde oy oranını %2,6’ya yükseltti. 2011 Mart seçimlerinde oylarını daha da arttırarak, Baden- Württenberg’teki faaliyetlerini daha da ileriye taşımayı hedeflemekteler.

 

NPD’yi kitlelere anlatmak, hedeflerine ulaşmalarını engellemek için 19. Mart 2011 tarihin de Villingen-Schwenningen de bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yürüyüşü esasen AABW ( Antifaschistisches Aktionsbündinis Baden-Württemberg) merkezli örgütler örgütlerken biz ATIK-YDG-Yeni Kadın olarak Villingen-Schwenningen örgütlenmesinde aktif olarak yer aldık.

 

Yürüyüşün öncesinde 10 Mart’ta DGB binasında 40 kişinin katıldığı bir seminer yapıldı, ayrıca 12 Mart’ta Villingen ve Schwenningen’de ayrı ayrı stantlar açıldı. Buralarda almanca ATIK-YDG bildirilerini ve yürüyüşe çağrı bildirilerini yoğun bir şekilde dağıttık.

 

19 Mart Cumartesi günü, Villingen tren istasyonunda toplanan 400 – 450 civarında kitle katılımı ile yürüyüşü gerçekleştirdik. ATİK-YDG-Yeni Kadın olarak hazırladığımız „NO PASARAN! KEIN FUßBREIT DEN FASCHISTEN!“ pankartımızı ve ATİK – YDG – YENİ KADUN flamalarımızı taşıdık.

 

Yürüyüş korteji, NPD nin Villingen’de düzenli olarak toplantı ve konser yaptığı Bertholdshöhe restorantının önüne geldiğinde, burasının niteliğini teşhir eden konuşmalar yapıldı, hep bir ağızdan sloganlar atıldı..

 

Yürüyüş de ATIK-YDG-Yeni Kadın bildirilerimizi dağıttık ve sloganlarımızı haykırdık. Yıllardır Villingen’de bu türden etkinlikler gerçekleştirilememekteydi. Yıllar sonra tekrar insanların sokaklara dökülmesinin verdiği coşku, yürüyüş boyunca kendisini hissettirdi.