Home , Avrupa , Ulm, Augsburg ve Stuttgart’ta Volkan Yaraşır ile Seminer

Ulm, Augsburg ve Stuttgart’ta Volkan Yaraşır ile Seminer

ALMANYA |06.05.2019| Volkan Yaraşır ile Almanya’nın Güney bölgesinde ATİF tarafından seminer dizisi düzenlendi. 3 Mayıs Cuma günü Ulm’de, 4 Mayıs’ta Augsburg’ta ve 5 Mayıs’ta Stuttgart’ta gerçekleşen seminerler büyük beğeni topladı.

“Türkiyede yeni siyasal süreç, ekonomik kriz ve olası gelişmeler“ adı ile sendikacı, araştırmacı ve yazar Volkan Yaraşır ile düzenlenen seminerler büyük ilgi topladı.

Volkan Yaraşır özellikle Türkiye’de 31 Mart seçimlerinin toplumsal tavır alış olduğunu belirterek 31 Mart secim sonuçlarının ülkede muhalefetin iç dinamiğini güçlendirdiğini ve ekonomik krizin etkisi ile bugün darbe girişimi senaryosu ile iktidarda bulunan rejimin devlet krizi içinde bulunduğunu ve son olarak ta 17 yıllık iktidarın hegomonyasının kırılması olarak sonuçlandığına vurgu yaptı. Bunun yanı sıra bu sürecin dış dinamiklerden kopuk ele alınamadığını örneğin, Sudan diktatörlüğünün yıkılması Cezayir,Tunus ve Mısır’da siyasal islamın gerilemesi AKP’ninde bu sürece denk geldiğini ve gerilediğini vurgu yaptı.

Önümüzdeki süreçte Döviz-Emlak ,Banka ve Borç krizi ile karşı karşıya kalınacağını, bu yıl itibari ile ödenmesi gereken dış borç ve elde bulunan rezervlerin bunun çok gerisinde olduğuna parmak basan Yaraşır, bunun sonuçları iflaslar, işsizlik ve yeni isyanlara gebe olduğunu özellikle işçi havzalarında bunun çok can alıcı olacağını belirtti. Gerçekleştirilen seminerler soru cevap bölümü ile son buldu.