Home , Avrupa , Duisburg’ta Avrupa Parlamentosu Seçimleri Bilgilendirme Toplantısı

Duisburg’ta Avrupa Parlamentosu Seçimleri Bilgilendirme Toplantısı

DUISBURG |07.05.2019|Duisburg (Hamborn) Alevi Kültür Merkezinde Avrupa Parlamentosu seçimleri üzerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

5 Mayıs Pazar günü Hamborn AKM’de yapılan kahvaltıya ATİF ve MLPD de katıldı. Yaklaşık 100 kişilik katılımın olduğu kahvaltıda, Avrupa parlamento seçimleri için, milletvekili adayı Erhan Aktürk ile MLPD temsilcisi Jürgen Blumer birer konuşma yaptı. İlk konuşmacı olan Erhan Aktürk, kendini kısa tanıtıktan sonra, Avrupa Parlamento seçimlerine neden katılınmasın gerektiği üzerine değerlendirmede bulundu.

Aktürk Konuşmasında “öncelikle 60 yılı aşkın süredir, Almanya’da yaşayan göçmenler, ilk yıllarda yaşadıkları çelişkiler geldiğimiz aşamada, değişime uğradı. İlk geldikleri dönme geçici bir süre çalışarak ve belli bir kazanç sağlayarak ülkeye, geri dönme perspektifiyle hareket etiler. Ancak yıllar geçti geriye dönüşler pek olmadı. Ve kalıca duruma geldiler. Fakat uzun yıllardır burada yaşamalarına, çalışmalarına ve Almanya ekonomisine ciddi oranda katkıları olmasına rağmen günümüzde halen seçme ve seçilme hakkına sahip değiller. Bugün ülkeyi yönetmek için seçilenler, siz göçmenler için her konuda karar verebiliyorlar. Ama siz seçilen yöneticiler için karar veremiyorsunuz. Bu büyük bir haksızlık ve anti-demokratik bir durumdur. İnsan hak ve özgürlüklerine aykırıdır. Ülkede olduğu gibi, Avrupa’da yaşayan Kürtler, Aleviler ve diğer azınlık Milliyetler baskı altına alınmakta demokratik hak ve özgürlükleri kısıtlanmaktadır.“ dedi.

Diğer yandan da sistem tarafından beslenen ve güçlendirilen ırkçı, faşist partilerin de (AFD gibi partiler) parlamentolarda küçümsenmeyecek biçimde temsiliyet hakkı kazandığını vurgulayan Aktürk sözlerini “Bunların bu kadar yüksek oy almalarına vesile olan propaganda malzemesi yine göçmenler oluşturmaktadır. Bugün göçmenleri tüm kötülüklerin sorumlusu olarak göstermeleri elbette göçmenlerin kaderi değil, bilakis sistemin ırkçı, sömürücü ve saldırgan karakterinden gelmektedir. Bu anlamada demokratik hak ve özgürlükler için birlikte mücadele emek temel görevimizdir. Avrupa parlamentosunda bizim için bir mücadele alanıdır. Bizler parlamenter olmak için değil, esas olarak mücadeleyi her alana yayma perspektifiyle hareket etmeliyiz. Bu nedenle siz Alevi halkımızla birlikte mücadele ederek çalışmak istiyoruz. Avrupa parlamento seçimleri içinde, sizin desteğinizi istiyoruz. Enternasyonal liste-MLPD sizin oylarınıza taliptir“ diyerek sonlandırdı.

Ardından söz alan MLPD temsilcisi Jürgen Blumen’de Enternasyonal Birlik çalışmalarına dair geniş bir bilgilendirme yaparak Avrupa Parlamento seçimleri için destek talebinde bulundu. Ayrıca MLPD’nin uzun yıllardır, Almanya’da yaptığı çalışmalarından bahsederek sisteme karşı verdiği mücadeleyi anlatarak, tüm göçmenleri de birlikte mücadele etmeye çağırarak konuşmasını bitirdi. Daha sonra Avrupa Parlamentosu seçimleri için çıkarılan propaganda materyalları dağıtıldıktan sonra, ayrılan toplantı süresinin bitmesiyle, seçim çalışmasına ilişkin faaliyet sonlandırıldı.