Home , Haberler , Madımak oteli kamulaştırıldı

Madımak oteli kamulaştırıldı

SİVAS | 19 – 06 – 2010 | Devlet Bakanı Faruk Çelik, Madımak Oteli kamulaştırma bedelinin bugün Özel İdare’nin hesabına yatırıldığını açıkladı. Alevi kurumları, 2 Temmuz 1993 yılında 35 insanın yanarak ve dumandan zehirlenerek öldüğü Madımak Oteli’nin 17. Yıldır ‚Utanç Müzesi‘ yapılmasını talep ediyor.

17 Haziran 2010 Perşembe 17 yıl önce Sivas katliamının yaşandığı yer olan ve altındaki kebapçıdan, satışa çıkarıldığı ilana kadar pek çok kez tartışmalarla gündeme gelen Madımak Oteli devletin oluyor. Madımak Oteli’nin internet üzerinden satışına ilişkin ilan da yayından kaldırıldı.

Satışı üstlenen gayrimenkul firması yetkilileri, kamulaştırma işlemi dolayısıyla tapuya “satılamaz“ şerhi konulduğunu belirterek, dışarıya satış işleminin durdurulması üzerine de bir süre önce ilanı yayından kaldırdıklarını bildirdi.

‚UTANÇ MÜZESİ‘ YAPILSIN…

Alevi yurttaşları temsil eden kuruluşlar, Sivas katliamının yaşandığı ve 2 Temmuz 1993’te içinde 33 aydın ve 2 otel görevlisinin yaşamını yitirdiği binanın ‚Utanç Müzesi‘ yapılmasını istiyor. (Turnusol)