Home , Avrupa , KAGEF Yaz Pikniği Coşkuyla Gerçekleşti

KAGEF Yaz Pikniği Coşkuyla Gerçekleşti

FRANKFURT |16.06.2017| Kültürlerarası Gençlik Forumu (KAGEF) önceki gün bir piknik gerçekleştirerek üye ve dostları ile biraraya geldi. Offenbach kentinin Mülheim kasabası yakınlarında gerçekleştirilen pikniğe önemli oranda bir katılım gerçekleşti.

KAGEF geleneksel yaz pikniğinde kültürel anlamda katkı sunan sanatçı ve grupların yanı sıra çocuklar için yarışmalar yapıldı ve konuşmalar gerçekleştirildi.

KAGEF adına yapılan açılış konuşmasında derneğin önemine dikkat çekilde ve dernek bünyesinde sürdürülen aktiviteler hakkında bilgiler verildi.

Yeni Kadın adına yapılan konuşmalarda Cuma günü ve Nuriye ve Semih şahsında tüm açlık grevi sürdürücüleri ile yapılacak dayanışma eylemine çağrı yapıldı. Yapılan açıklamada “Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöken bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle, ihraç edilen kamu emekçileri aileleriyle birlikte zor koşullara mahkum edilmiş; bu hukuksuzluğu ve haksızlığı kabullenemeyen, çaresizliğe düşen onlarca insan intihara sürüklenmiştir” denilerek “Yeni Kadın olarak; Gülmen ve Özakça’nın direnişini sahiplendiğimizi, “haksız/ hukuksuz ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmeleri” taleplerinin, talebimiz olduğunu ilan ediyoruz. Faşist T.C. devletinin emekçilere ve tüm ezilenlere yönelik saldırılarını ve yaptırımlarını lanetlerken, kadınlar başta olmak üzere, tüm ilerici, devrimci ve demokratları, Nuriye ve Semih  özgülünde, Türkiye’deki KHK maduru emekçilerin  Avrupa’daki sesi olmaya çağırıyoruz..vurgusu yapıldı.

ATİK adına konuşma yapan Ufuk Berdan böylesi etkinliklerin önemine dikkat çekerek, Türkiye’de sürdürülen faşizme karşı mücadele ile dayanışma çağrısı yaptı ve ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı. G20 zirvesinin Hamburg’da yapılacağını belirten Berdan, buna karşı protestoların yapılacağını ve bunlara katılılm olması gerektiğini dile getirdi ve 23 Temmuz ve 14 Ağustos tarihlerinde İspanya-Roses yapılacak ATİK Gençlik ve Yaz tatili hakkında bilgiler verdi. Berdan konuşmasında Münih’te yargılanan 10 devrimcinin mahkeme süreci hakkında bilgiler verdi ve tutsak devrimcilerle olan dayanışmanın yükseltimesi gerektiğini belirtti.

Etkinlikte AGİF adına bir dayanışma konuşması yapıldı ve İvana Hoffman festivaline çağrıda bulundu. Enternasyonalist Birlik adına Hessen direk adayları tarafından yapılan konuşmalarda, Türkiye’de sürdürülen mücadele ile dayanışma çağrısı yapıldı. 24 Eylül tarihinde yapılacak Almanya Genel seçimleri hakkında bilgiler veren temsilciler, Enternasyonalist Birlik/MLPD listesinin desteklenmesi çağrısı yapıldı.

Piknikte Hasan Sağlam, Grup Simurg, Kenan Seren, Ali Tekin ve The Band, Şenol ve Hıdır Kutan sahne aldılar. Etkinlikte ayrıca Hasan Sağlamın son çalışması olan Laze Weli albümünün tanıtımı yapıldı. KAGEF bünyesinde çalışmalarını sürdüren Yeni Kadın Erbane grubu ve çocuk folklor ekibide gösteride bulundular.

Çocuklar için yapılan yarışmalarda katılanlar keyifli anlar yaşadılar. Davul ve Zurna ile çekilen halaylarda coşkulu anların yaşandı.

Bir panayır havasında geçen pikniğe 300ü aşkın katılım sağlandı. 100 civarında çocuk katılımının olması dikkat çekti.