Home , Avrupa , AvEG – Kon ‚dan Figen Yüksekdağ için açıklama

AvEG – Kon ‚dan Figen Yüksekdağ için açıklama

Avrupa|30.05.2017|Figen Yüksekdağ’ın tutsaklığına ilişkin AvEG-kon bir açıklama yaptı.Elimize mail yolu ile ulaşan açıklamayı haber değeri taşıdı için olduğu gibi yayınlıyoruz!

 

Figen Yüksekdağ’a Özgürlük!

Faşist Erdoğan/AKP iktidarı halklarımıza dönük katliam, işkence, tutuklama terörüyle ülkedeki tüm demokratik ilerici dinamiklere yönelik saldırılarına farklı ulus, inanç ve kimlikten, milyonların temsilcisi olan  HDP’nin Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ı, milletvekillerini ve yöneticilerini tutuklayarak sürdürmektedir. 7 Haziranda aldığı yenilgiye ve halkların yükselen mücadelesine  tahammül edemeyen faşist AKP iktidarı, Türk, Kürt ve diğer halklar arasında kardeşlik köprüsü olmayı ilke edinen HDP’yi siyasetin dışına itmeye çalışmaktadır. HDP’nin büroları bombalanmış, talan edilmiş, yöneticileri tutuklanmış, desteklediği DBP’li belediyelere el konularak gasp edilmiş ve siyasi iradeleri olan vekilleri tutuklanarak esir alınmıştır.

Suruç ile adım adım başlayan katliamlarla, işkencelerle, kitlesel tutuklamalarla ve sonunda darbe bahanesiyle ilan ettikleri OHAL’le ülkeyi kana, gözyaşına boğan Erdoğan/AKP faşizmi, mevcut koşulları sosyalistlere yönelik saldırıların da fırsatına dönüştürmüştür.

Milyonlarca işçi ve emekçinin siyasi iradesi olan HDP’ye dönük pervasız saldırılar, kadın ve sosyalist kimliği nedeniyle Figen Yüksekdağ şahsında daha da azgınlaşarak özel bir saldırı konseptine dönüşmüştür.

Hukuksuz bir şekilde tutuklandıktan kısa bir süre sonra vekilliği düşürülmüş ve ardından yargı kararıyla parti üyeliği de düşürülerek, siyaset sahasından koparılmaya çalışılmaktadır. Parti binalarına asılan posterlerinin indirilmesi, referandum mitinglerinde fotoğraflarının alana sokulmaması, kadın kimliğine yönelik saldırılar, devletin Yüksekdağ’a duyduğu kin ve nefretin ürünüdür.

Figen Yüksekdağ, bir partinin Eş Başkanı olmasının ötesinde, erkek egemen sistemin her türlü saldırılarına karşı en ön saflarda mücadelede eden kadınların siyasi iradesi olmuş bir devrimcidir. Türk ulusuna mensup enternasyonalist kadın kimliğiyle halkların kardeşliğini yükseltme mücadelesi veren biridir. Yüksekdağ şahsında başlatılan HDP’yi siyasetin dışına itme saldırısı, HDP milletvekili Nursel Aydoğan’ın da milletvekilliği düşürülerek sürdürülmektedir.

Figen Yüksekdağ’a yönelik saldırılar, sadece bir milletvekilinin yasal zeminde haklarının gasp edilmesi sorunu olarak görülmemelidir. Bu saldırı, kadın özgürlük mücadelesine, halkların birleşik mücadelesine, işçi ve emekçilerin kapitalist sömürü sistemine karşı mücadelesine yönelik bir saldırıdır. Bugün OHAL ve KHK uygulamalarıyla faşizmin tüm barbarlığına karşı mücadeleyi büyütmek, Figen Yüksekdağ şahsında saldırıya uğrayan, esir alınan tüm seçilmişlerimizi ve politik tutsaklarımızı sahiplenmekten geçmektedir.

Figen Yüksekdağ ve esir tutulan tüm vekillerimiz, tüm politik tutsaklar derhal serbest bırakılmalıdır.

Figen Yüksekdağ İrademizdir, İrademiz teslim alınamaz!

AvEG-Kon

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu