Home , Avrupa , Mannheim’da Kadınlar 8 Mart hazırlıklarına başladı!

Mannheim’da Kadınlar 8 Mart hazırlıklarına başladı!

Mannheim’da Kadınlar 8 Mart hazırlıklarına başladı!

6 Mart Pazartesi günü Mannheim Pro Migra derneğinde toplanan kadınlar, 8 Mart günü Mannheim’da gerçekleştirilecek Dünya Emekçi Kadınlar Günü Eylemi’ için hazırlık yaptı.

Ortak iradenin ve kollektif çalışmanın öneminin ön plana çıkartılması için yapılan pankart ve döviz hazırlıklarında, kadınlar dövizlere yazılacak sloganları ortak bir şekilde belirledi. Daha sonra bir grup dövizleri hazırlarken, diğer grup pankartın hazırlıklarına başladı. Daha önce bilgisayarda hazırlanan pankart yazısı, teknik sorunlardan dolayı yansıtıcı yardımıyla pankart kumaşına yansıtılamayınca yeni bir çözüm aranmaya başlandı. Sonuç olarak; ortak karar eski yöntemlerden biri olan şablon harfler kullanılarak yazının kumaş üzerine çizimi yönünde oldu. Böylece herkes kartondan harfler kesmeye başladı. Harfler pankarta çizildikten sonra kadınlar harfleri boyamaya başladılar.

Yaşanan aksaklıklardan dolayı ilk pankart ve döviz hazırlıklarımız beklediğimizden daha çok zaman almış olsa da, bizim için güzel bir tecrübe oldu. Sadece tecrübe edinmekle kalmayıp, herkesin canla başla işe koyulmasıyla gerçekleşen kollektif çalışmanın ne kadar güzel sonuçlar doğurabileceğini gösterdik – ilk başta da kendimize. Tecrübesizliklerin ve yapılan hataların ancak bu tarz çalışmaların daha sık yapılmasıyla giderilebileceğini 6 Mart akşamı bir kez daha idrak etmiş olduk. Çalışmalar esnasında bir kadın arkadaşımızın da dediği gibi: “Kadınlar istedikten sonra her şeyin en güzelini yapabilirler!” Bunun için yapmamız gereken, ihtiyacımız olan en önemli yeti örgütlü bir şekilde hareket edebilmek ve kollektif çalışma tarzını hayata geçirebilmek.

Bu çalışmaların devamı olarak 8 Mart Çarşamba günü yapacağımız 8 Mart ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü Eylemi’ne destek vermeye başta kadınlar olmak üzere bütün arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Eylem Mannheim Schloss’da 15:30’da başlayacaktır.

Ayrıca 12 Mart Pazar günü saat 11:00’de kahvaltı ve akabinde 8 Mart’ın önemine ilişkin söyleşi gerçekleştirilecektir. Pazar günü yine başta kadınlar olmak üzere tüm halkımız gerçekleştirilecek etkinliğe davetlidir.  

Mannheim Yeni Kadın